BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemServet vergisi Avrupa’da tartışılmaya başlandı----

Servet vergisi Avrupa’da tartışılmaya başlandı

Servet vergisi Avrupa’da tartışılmaya başlandı
09 Aralık 2020 - 09:11 www.finansgundem.com

Arjantin’de yasallaşan servet vergisi şimdi de Avrupa ülkelerinin gündeminde. Pandemi sürecinde servetlerine servet katan zenginlerden varlık vergisi alınması öneriliyor

İngiliz vergi uzmanları korona virüs için zenginlerden vergi alınmasını önerdi. BBC'nin haberine göre vergi uzmanları, korona virüs krizinin hasar verdiği İngiltere kamu maliyesini düzeltmenin en iyi yolu, tek seferlik bir "varlık vergisi" olduğunu söyledi.

Wealth Tax Commission, gelir vergisini veya KDV'yi artırmak yerine, hükümetin milyoner çiftlerden vergi almayı değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Söz konusu hanehalklarına 1 milyon sterlinlik bir eşiğin üzerinde fazladan% 1'lik bir vergi koymanın beş yıl içinde 260 milyar sterlin gelir sağlayabileceği belirtildi. İngiliz hükümeti yalnızca bu yıl Kovid-19 ile mücadele ve İngiltere ekonomisini desteklemek için alınan tedbirler için 280 milyar sterlin harcıyor.

Akademisyenler, politika yapıcılar ve vergi uygulayıcılarından oluşan bir kuruluş olan Wealth Tax Commission, hükümetin bu harcamaların bir kısmını geri almaya çalışmak için vergileri artırmaya karar verirse zenginler için bir vergi düşünmesi gerektiğini bildirdi.

Komisyon, bunun, insanların satın aldığı mallar veya gelirler üzerinden vergiyi artırmaktan veya ulusal sigorta primlerini artırmaktan daha adil olacağını vurguladı.

Bankada köstebek skandalı!

Alman uzmanlar tam kapanma istiyor

Stoklarda artış petrol fiyatlarını düşürdü

ECB yarın şahin mi güvercin mi olacak?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)