BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSergey Lavrov’un üvey kızının lüks yaşamı ifşa oldu----

Sergey Lavrov’un üvey kızının lüks yaşamı ifşa oldu

Sergey Lavrov’un üvey kızının lüks yaşamı ifşa oldu
11 Mart 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un üvey kızı olarak bilinen 26 yaşındaki Polina Kovaleva’nın Londra'daki lüks yaşamı ifşa oldu. Aktivistler, Kovaleva'ya da yaptırım uygulanması için baskıyı artırmaya başladı.


Bakan Lavrov’un 2000’li yıllardan bu yana aşk yaşadığı ama evlenmediği Svetlana Polyakova’nın kızının lüks yaşantısını Rus muhalif Alexei Navalny’nin oluşturduğu yolsuzlukla mücadele grubu FBK ifşa etti.

5 milyon dolarlık ev aldı

İngiliz The Times gazetesinin aktardığına göre 26 yaşındaki Kovaleva, Londra’nın lüks muhitlerinden Kensington’da aldığı yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki bir dairede yaşıyor.

Kovaleva’ya da yaptırım uygulanması gerektiğini söyleyen aktivistler genç kadının Lavrov’un bütün uluslararası seyahatlerine katıldığını ve en az 60 kez resmi uçakla seyahat ettiğini açıkladı.

Kovaleva’nın Bristol’da özel bir lisede eğitim gördükten sonra Loughborough Üniversitesi’nde ekonomi ve siyaset bilimi eğitimi aldığı kaydedilirken, daha sonra Imperial College London da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptığı da belirtildi.

Büyükelçiliğe ait evde kaldığı ortaya çıktı

Rus enerji şirketi Gazprom’da ve daha sonra maden şirketi Glencore’da çalışan Kovaleva’nın Londra’daki lüks daireyi almadan önce Rusya’nın Londra Büyükelçiliği’ne ait evinde kaldığı da ortaya çıktı.

Kovaleva’nın yaklaşık 5 milyon dolarlık evi 2016 yılında henüz 21 yaşındayken aldığı belirtilirken evin bulunduğu binada yüzme havuzu, spor salonu, sinema, spa gibi hizmetler de bulunuyor.

'Tek para kaynağı Lavrov'

Kovaleva’ya yaptırım uygulanması gerektiğini açıklayan FBK, “Polina’nın biyolojik babası çok zengin değil. Eşi de oligark değil. Fakat 21 yaşında Londra’nın göbeğinde bu kadar pahalı bir ev almayı nasıl başardı” dedi. FBK yetkilisi Pevchikh, “Onun tek para kaynağı Lavrov’un gayrıresmi eşi olan işsiz annesi. Bu, açıklanamayan servetin en güzel örneği. Onun varlıklarına el konulabilir” ifadelerini kullandı.(Sözcü)

Kanada'dan Putin ve Lavrov için yaptırım kararı

 

Putin ve Lavrov'a ABD'den de yaptırım kararı

 

Putin ve Lavrov'un Avrupa'daki mal varlıkları donduruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)