BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSergey Lavrov ve Al Sani'den önemli açıklamalar----

Sergey Lavrov ve Al Sani'den önemli açıklamalar

Sergey Lavrov ve Al Sani'den önemli açıklamalar
14 Mart 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Moskova'daki görüşmelerinin ardından basına açıklama yaptılar.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı Al Sani ile yaptıkları görüşmede ele aldıklarını söyleyen Sergey Lavrov, Katar'ın, Rusya ve Ukrayna'nın güvenliği dahil ortak Avrupa güvenliği ile ilgili konularda anlaşmaya varılması isteğine değer verdiklerini bildirdi.

Lavrov, "Ukrayna topraklarından Rusya’ya yönelik herhangi bir tehdidin olmaması gerekiyor" dedi.

'Suriye Anayasa Komitesi, mart sonu çalışmalarına başlayacak'

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki meseleler konusunda Katar ile etkileşimde olduklarını belirten Lavrov, "En kısa zamanda, gözlemciler ile Suriye meselesi taraflarının katılımıyla Astana Formatı'nda (Türkiye, Rusya ve İran) görüşmelerin yapılması bekleniyor" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile Antalya'da görüştüklerine dikkati çeken Lavrov, "Cenevre'de ay sonu Suriye Anayasa Komitesinin çalışmalarına başlaması ile ilgili planlarını teyit ediyoruz" dedi.

Filistin Meselesi

Lavrov, Suriyelilere insani yardımın yapılması yönündeki çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi. Filistin meselesine de değinen Lavrov, "Hem Rusya hem de Katar, Filistin devletinin nihai statüsünün belirlenmesi konusunda Filistin ile İsrail arasında müzakerelerin yeniden başlatılması yönünde uluslararası toplumun girişimlerinin pekiştirilmesi gerektiğinden yanadır" dedi.

Al Sani: Ukrayna’daki kriz barışla çözülmeli, güç kullanılmasına karşıyız

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani "Ukrayna’daki krizin hızlı şekilde barış yoluyla çözülmesinden yanayız ve Ukrayna vatandaşlarının önceden yaşadığı yerlere dönmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Ukrayna'daki sorunun çözülmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını dile getiren Al Sani, "Katar, her zaman, krizlerin diplomatik yollarla BM kararları ve uluslararası hukuk normları çerçevesinde çözülmesinden yanadır" dedi.

Al Sani, gücün kullanılmasına ve herhangi bir devletin toprak bütünlüğü ile egemenliğin ihlal edilmesine karşı çıktıklarını söyledi.

Sergey Lavrov’un üvey kızının lüks yaşamı ifşa oldu

 

Lavrov: Nükleerlerin ülkesine dönme zamanı geldi

 

Zelenskiy ile Al Sani telefonda Ukrayna'daki gelişmeleri görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)