BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSergey Glazyev: Çözüm dijital para----

Sergey Glazyev: Çözüm dijital para

Sergey Glazyev: Çözüm dijital para
29 Ocak 2018 - 08:59 www.finansgundem.com

Rusya Başkanı Putin’in danışmanı Sergey Glazyev son 30 yılda ülkeden çıkan sermaye kaçışına ilişkin şok değerlendirmelerde bulundu

“Ülkemizden son 30 yılda yaşanan sermaye kaçışı 1 trilyon dolara ulaştı.” Bu açıklama Başkan Putin’in danışmanı Sergey Glazyev’den geldi. RNS ajansının bildirdiğine göre Glazyev, “Biliyor musunuz? Rusya dünyanın en zengin ülkesi. 30 yılda küresel finans sistemine 1 trilyon dolardan fazla hediye ettik” dedi. Glazyev çözüm olarak "dijital parayı gösteri.

Rusya’dan kaçan sermayenin nerede olduğunun net olarak bilinmediğini belirten Kremlin yetkilisi, “Bu tutarın yarısı offshore ülkeleri ve Rusya ekonomisi arasında gidip geliyor. Her yıl offshore’larla aramızdaki para hacmi yüz milyarlarca dolar” diye konuştu.

Rusya’dan kaçan 1 trilyon doların diğer yarısının ise nerelere gittiğinin bilinmediğini belirten Glazyev, “Dijital paraların kullanılması, para transferlerinin takip edilmesini sağlayacak” dedi. Sosyalist geçmişi ve sert devletçi ekonomik politikalar yanlısı olması ile bilinen Glazyev'in Bitcoin'in tartışıldığı bir dönemde dijital para firkini desteklemesi sosyal medyada tartışma konusu oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)