BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSel felaketinde can kaybı 59'a yükseldi----

Sel felaketinde can kaybı 59'a yükseldi

Sel felaketinde can kaybı 59'a yükseldi
14 Ağustos 2021 - 09:12 www.finansgundem.com

Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi. Kastamonu'da 49, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre toplam can kaybı sayısı 59'a yükseldi. Kastamonu'da bir cenazeye daha ulaşıldı, can kaybı sayısı 49 oldu. Sinop’ta 9 ve Bartın’da ise 1 can kaybı var.

Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Dün sel bölgesinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinden etkilenen üç ilin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

"58 kişi hayatını kaybetti, 77 kayıp ihbarı var"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel bölgesinde yaptığı açıklamada "Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da da 1 kişi hayatını kaybetti" dedi. Açıklamasında "Sel felaketinde toplam can kaybımız 58 oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 15'inin kimliği henüz belli değil. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 15 olmak üzere toplam 77 kayıp ihbarı var. Kayıplar ne kadarsa bunu da açıklayacağız. Bunları abartmak kimin ne işine geliyor bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

Bartın'ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Sinop'un Ayancık ile Kastamonu'nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz."

Sel felaketinde ağır bilanço: Can kaybı 38'e çıktı

Erdoğan sel bölgesinde: Yeniden ayağa kalkacağız

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)