BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaSektör kredileri çakıldı----

Sektör kredileri çakıldı

Sektör kredileri çakıldı
26 Eylül 2013 - 14:31 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, hanehalkı ve şirketlere açılan kredilerim Ağustos ayında rekor hızda düştüğünü açıkladı

Frankfurt merkezli AMB, özel sektöre açılan kredilerin Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 düştüğünü açıkladı. Krediler böylelikle 16 ay üst üste düşüş gösterdi ve ortak para biriminin başladığı 1999 yılından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Kredi satışları ve seküritizasyon için düzeltilmiş rakamlarla, krediler Ağustos ayında yüzde 1.5 daraldı.
AMB, altı çeyrek üst üste daralma gösterdikten sonra bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.3 büyüyerek resesyondan çıkan Euro Bölgesi ekonomisini desteklemek için, faiz oranlarını mevcut seviyelerde ve daha altında tutma taahhüdünde bulunmuştu. AMB Başkanı Mario Draghi, bu ay yaptığı açıklamada, banka fonlamasında "kaydadeğer iyileşme" olduğunu ve finans dışı şirketlerin halen "zayıf kredi dinamiklerinden" dolayı sıkıntı çektiğini kaydetti.
Londra'da Newedge Group analisti Annalisa Piazza, "Bu veri, kredi piyasasının baskı altında kaldığı bir tabloyu gösteriyor," dedi ve "AMB, özel sektöre kredilerin artırılması konusunda çok fazla bir şey yapamayacağını açıklığa kavuşturmasına karşın, kredilerin mevcut görünümünün, daha uzun bir süre devam edecek genişlemeci politikaya yönelik bekleyişlerin ardındaki önemli bir neden olarak kalmaya devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)