BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeferberlikten sonra Kazakistan’a 200 binden fazla Rus giriş yaptı----

Seferberlikten sonra Kazakistan’a 200 binden fazla Rus giriş yaptı

Seferberlikten sonra Kazakistan’a 200 binden fazla Rus giriş yaptı
04 Ekim 2022 - 10:36 www.finansgundem.com

Haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere konuşan Kazakistan İçişleri Bakanı Marat Ahmetcanov, Rusya'da kısmi seferberlik ilan edilen 21 Eylül’den beri 200 binden fazla Rus vatandaşının ülkeye geldiğini duyurdu.

Rusya’dan gelenlerle ilgili durumun kontrol altında olduğunu söyleyen Bakan Marat Ahmetcanov, “21 Eylül’den bu yana 200 binin üzerinde Rus vatandaşı geldi. Aynı zamanda 147 bin Rus vatandaşı çıkış yaptı. 68 kişi Kazakistan vatandaşlığına başvurdu” dedi.

Ahmetcanov, Rusya’da seferberlik ilan edildiği ilk günlerde sınırda yoğunluk yaşandığını belirterek “Dün itibarıyla (sınır geçiş noktaları) eski çalışma seyrine döndü” ifadesini kullandı.

Rusya'dan gelenlerin sayısı son günlerde düştü

Rusya’dan ülkeye gelenlerin sayısının son günlerde düştüğünü kaydeden Bakan, “Pazartesi 7 bin Rus vatandaşı geldi, aynı zamanda 11 bin Rus vatandaşı da ayrıldı” diye konuştu.

70 bin Rus bireysel kimlik numarası aldı

Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Uzay Sanayii Bakanı Bagdat Musin de seferberlik ilanından beri yaklaşık 70 bin Rus vatandaşına yabancılar için tahsis edilen bireysel kimlik numarasının verildiğini bildirdi.

Musin, bu bireysel kimlik numarasının Rus vatandaşlarına sadece banka hesabı açtırmak için değil, genel olarak ülkede kaldıkları süreci kontrol etmek amacıyla verildiğini aktardı.

Kısmi seferberlik kararı sonrası Kazakistan'a akın etmeye başlayan Ruslar, burada banka hesabı açtırmak, ikametgah veya ev almak isteyen yabancılara verilen "bireysel kimlik numarasına" başvurmak için kamu hizmetlerinin sunulduğu merkezlerde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Zelenskiy: Seferberlik mektuplarının çoğu özellikle Kırımlılara verilmektedir

 

Seferberlik sonrası konutta rus patlaması

 

Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezası 5 yıldan 10 yıla çıktı

 

Almanya Rusya'daki seferberlik karşıtı firarilere iltica hakkı tanıyacak

 

Kısmi seferberlik sonrası Rusya'dan Antalya'ya akın

 

Seferberlik ilanı sonrası Rusya'dan Finlandiya'ya geçişlerde artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)