BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSeferberlik sonrası konutta rus patlaması----

Seferberlik sonrası konutta rus patlaması

Seferberlik sonrası konutta rus patlaması
26 Eylül 2022 - 09:34 www.finansgundem.com

Konut sektörü temsilcilerine göre, Rusya Devlet Başkanı Putin'in kısmi seferberlik ilanının sonrasında Türkiye'de Rusların konut talebinde artış yaşandı.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Türkiye'de konut piyasasının önde gelen yabancı müşterileri olan Ruslar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanının ardından Türkiye'de konut taleplerini yükseltti.

Sektör temsilcileri Rusya'da seferberlik ilanından sonra Rusların konut talebinin arttığını açıkladı.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, son bir haftada Rusya'dan Türkiye'ye yönelik taleplerin arttığını açıkladı. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu da benzer gözlemi ifade etti. Aşçıoğlu, son günlerde Rusya'dan talebin artış kaydettiğini belirtti.

Savaşın başlamasıyla Rusların Türkiye'deki konut talebinde ciddi yükseliş gözlemlenmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu yıl Ruslar Türkiye'de 8 bin 115 konut aldı. Bu alımların 1.238 adedi ağustos ayında gerçekleşti.

Bir önceki yıla göre Rusların konut alımları üçe katladı. Ayrıca Ruslar yabancı alımları içinde yüzde 20'ye yakın payla ilk sırada yer aldı.

Seferberlik sonrası uçak biletleri bitti

Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından yurt dışı uçak biletlerine yönelik talep artmıştı.

Bilet satışı yapılan şirketlerden derlenen bilgiye göre, Rusya’dan uçuşların devam ettiği çok sayıda ülkeye 21 Eylül için biletlerin tükendiği görülmüştü.

Öte yandan, Google verilerine göre, ülkede “uçak bileti”, “bilet” ve “yurtdışı” gibi terimlerin internetteki aramalarında da önemli artış yaşamıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söylemişti.

Tüketici ve konut kredilerinde yeni düzenleme

 

Antalya zirvede: Rus ve Ukraynalıların Türkiye'de konut talebi!

 

Yabancı, Türkiye'de konuta 135 bin dolar ödüyor

 

Yabancı'nın Türkiye'de konut ilgisi sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)