BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçimi kaybeden Çipras güle oynaya istifa etti!----

Seçimi kaybeden Çipras güle oynaya istifa etti!

Seçimi kaybeden Çipras güle oynaya istifa etti!
29 Haziran 2023 - 14:13 www.finansgundem.com

Syriza Partisi lideri Alexis Çipras, Yunanistan'da geçen hafta yapılan seçimde aldıkları başarısız sonuç üzerine istifa kararı aldı.


Bu yıl arka arkaya iki seçim yaşayan Yunanistan’da flaş bir gelişme yaşandı…

Geçen aylarda yapılan ilk seçimin ardından hükümet kurulamadığı için Pazar günü gerçekleşen seçimlerde beklentinin altında kalan sol tandanslı Syriza Partisi’nin lideri Alexis Çipras görevini bıraktığını açıkladı.

“Yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi. Olumsuz seçim sonucu bu döngünün başlangıcı olmalı ve olacak” dedi. Çipras, parti içinde bir reform olması gerektiğini de vurguladı.

2009 yılından beri partisinin lideri olarak görev üstlenen Çipras, 2015-2019 yılları arasında Yunanistan’ın başbakanı olarak görev almıştı.

"BU YOLCULUK TARİHE İZ BIRAKTI"

Yunanistan’ın 2000’li yılların başında yaşadığı ekonomik kriz sonrasında iktidara gelen Çipras ve partisi 2019’da Kiriakos Miçotakis’in Yeni Demokrasi Partisi’ne yenilmişti. Pazar günü yapılan seçimlerde ise Syriza oyların yüzde 17.8’ini alırken Yeni Demokrasi ise oyların yüzde 40.5’inin desteğini almıştı.

Partiye yeni bir lider seçilmesi için yol açmak istediğini söyleyen ve aday olmayacağını vurgulayan Çipras, “Burada yaşanan her şeyden çok gurur duyuyorum. Bu zorlu yolculukta tavizler verildi, zor kararlar alındı, yaralanmalar ve kayıplar oldu fakat bu yolculuk tarihe bir iz bıraktı” dedi.

Yunanistan'da zafer Miçotakis'in

 

Yunanistan'da 4 Türk parlamentoya girdi

 

Yunanistan'da halk yeniden sandık başında!

 

Miçotakis'in kabinesinde Dendias'a kritik görev

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Luther29 Haziran 2023 16:54

    Adam gibi adamlar Tanrının seçtiği özel insanlar ateistler bir okadarda dürüstler calmıyorlar cırpmıyorlar sahtekar inançlı ikiyüzlüler gibi ahlaksızca din iman ticareti yapmıyorlar ülke görevlerini bitirip onurlarıyla ayrılıyorlar