BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSEC, kripto para endüstrisini yok mu edecek?----

SEC, kripto para endüstrisini yok mu edecek?

SEC, kripto para endüstrisini yok mu edecek?
26 Eylül 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Kripto para piyasalarına yeni düzenlemeler getiren SEC’in, piyasayı tamamen kontrol altına alma ya da kripto endüstrini tamamen yok etme amacı taşıyıp taşımadığı sorgulanıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto piyasasına yeni düzenlemeler getirmeyi sürdürüyor. Piyasanın daha sağlıklı ve güvenli işlemesini arzu eden SEC’in getirdiği yeni düzenlemeler, bazı davaların uzun yıllar sürmesine neden olabiliyor. Kripto para piyasası oyuncuları, sadece piyasanın değil SEC’in güvenilirliğini sorgulamaya başlıyor. Bunda, SEC’in siyasi angajmanlarla karar alma ihtimalinin olduğu düşünülüyor.

Emsal teşkil edecek

Decrypt.co’dan André Beganski’nin haberine göre, başta sosyal ağlar ve video platformları olmak üzere merkezi olmayan platformlara güç sağlayan blok zinciri tabanlı bir dosya paylaşım ve ödeme ağı olan LBRY CEO’su Jeremy Kauffman, düzenleyici kurum ile olan davası kritik bir noktaya ulaştığı için SEC'e yönelik eleştirel tutumunu açık etti. Kauffman, New York'taki Mainnet Konferansı’nda SEC’i yüksek sesle andı çünkü merkezi olmayan dosya paylaşım ağı LBRY, düzenleyiciden gelen yasal işlemlerle uğraşmaya devam ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, SEC, 2021 yılı Mart ayında LBRY'yi kayıt dışı menkul kıymet satmakla suçladı. Komisyon, şu anda dosya yüklemek ve blok zinciri tabanlı platformlarda ödeme yapmak için kullanılan ancak ağ kurulmadan önce satışa sunulan tokenlerin sahibi LBRY’yi, satış yoluyla toplanan 11 milyon dolarlık fon nedeniyle suçluyor.

SEC, LBRY kredilerini, alıcıların tokenleri satın alarak kar elde edecekleri fikrine inandırması gerekçesiyle yatırım sözleşmeleri olarak görüyor. Kauffman, şirketinin beş yıldır SEC ile mücadele ettiğini ve yakında bir federal yargıcın tam bir yargılamanın gerekli olup olmadığı konusunda bir karar vermesini beklediğini söylüyor.

Kauffman’a göre, kararın diğer şirketler için de geniş kapsamlı etkileri olacak ve ‘İlk Para Arzı Teklifi’ (Initial Coin Offering - ICO) yoluyla projeleri için para toplayan şirketler için emsal teşkil edecek.

Kripto para oyuncuları siyasete atılıyor

Kauffman, “Bu davadaki gerçekler, temelde, kripto endüstrisindeki her şirket için geçerli olacak. SEC, ABD’deki kripto para endüstrisine zarar vermek veya endüstriyi yok etmek için yola çıktığını fazlasıyla kanıtladı, bu dava da onlardan biri” diyor.

Kauffman, düzenleyicilerin baskısıyla karşı karşıya kalsa da, bu yıl seçilme hedefiyle siyasi alana adım atıyor. Kauffman, seçildiği takdirde, ana önceliklerinden birinin kripto para sahnesine daha fazla dikkat çekmek olacağını ifade ediyor. Kauffman şu anda kendisine, New Hampshire'ın bir sonraki ABD senatörlerinden biri olma teklifinde bulunan Liberteryen Parti’yi temsil ediyor.

Siyasete girerek kripto para endüstrisini güçlendirmek isteyen sadece Kauffman değil. Diğer kripto para savunucuları Bruce Fenton ve Brock Pierce da kampanyalara ev sahipliği yapmak için çaba sarf ediyor ancak bu yolda pek başarılı oldukları söylenemez. Fenton, bu ayın başlarında Senato seçimini kaybetti ve Pierce, Vermont'taki oy pusulasına giremedi. Bununla birlikte, 2020'de yeniden seçilen New Hampshire Temsilcisi Keith Ammon, sektörü destekleme konusunda anlamlı bir geçmişe sahip. Kauffman, Ammon için, “Ona kripto yanlısı bir belge gönderirseniz, bir sonraki oturumda bunu mutlaka duyuracaktır” diyor.

Kauffman, “Blockchain'i yasal hale getirmemizin tek yolu bu; göreve başlamak ve yeni yasalar çıkarmak” şeklinde konuşuyor.

Kauffman, dosya paylaşım platformunun ve onun özgürlükçü ideolojisinin, bazılarının siyaset ve sosyal medya hakkında düşündükleriyle bir şekilde uyumlu olduğuna inanıyor. Kauffman, “İnsanlar, bu bürokratlara, bu aracılara sahip olmaktan, onlar adına bu kararları vermekten bıktı” şeklinde konuşuyor.

GameStop mağduru hedge fonuna SEC soruşturması

 

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı

 

Ripple SEC’e karşı bir zafer daha kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)