BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRipple SEC’e karşı bir zafer daha kazandı----

Ripple SEC’e karşı bir zafer daha kazandı

Ripple SEC’e karşı bir zafer daha kazandı
26 Şubat 2022 - 10:08 www.finansgundem.com

XRP’nin menkul kıymetler olduğunu savunarak konuyu yargıya taşıyan SEC’in talebi kabul görmedi. Ripple bir zafer daha kazandı.

FİNANSGUNDEM.COM

Mahkeme heyeti, Ripple'ın ‘adil uyarı savunma’ teklifini kabul etmeyen ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu'nun (SEC) talebini reddetti. Devam eden davada Ripple bir zafer daha kazandı.
Yargıç Analisa Torres, blockchain içerik platformu LBRY’ye karşı benzer bir davanın sonucuna dayanarak SEC’in Sur-Sur-Reply’sini sunma talebini reddettiği için SEC ve XRP davasındaki son gelişme fintech şirketi lehine oldu. Yargıç Torres SEC’in talebini reddettiği için Ripple ekibi bu turu kazandı.
Bu diğer davada karar veren sulh ceza hakimi, bağlantısız “seçici icra” savunmasına ilişkin savunmaları karara bağlamıştı. Bununla birlikte, Ripple’ın avukatları, son zamanlarda karar verilen davalara dayanarak, adil uyarı savunmasının SEC tarafından engellenmemesi gerektiğini savundu. Avukatlar ayrıca SEC’in LBRY’nin adil uyarı savunmasına karşı harekete geçmediği için çifte standard uygulandığına da dikkat çektiler.

Bitcoin’de satış baskısı bitti mi?

SEC DAVAYI KAYBEDEBİLİR

Ripple ve SEC arasındaki dava, Aralık 2020’den bu yana devam ediyor. Yargıç Torres, Ripple’ın genel danışmanı Perkins Coie’ye göre XRP’nin menkul kıymetler oluşturmadığını belirlemede anıtsal olan 2012 yılına dayanan iki notun yayınlanmasını emretti. Notlara atıfta bulunan Ripple, fintech firmasının SEC’in XRP’yi bir menkul kıymet olarak göreceğine dair anayasal olarak yeterli bir bildirime sahip olduğunu tartışmasız bir gerçek olarak tespit etmediklerini iddia edebildi. SEC, Ripple’ın notlarda yer alan uyarıları görmezden geldiğini ve 2013’ten 2020’ye kadar XRP satmaya devam ettiğini iddia etmişti.
Bununla birlikte, eski bir SEC çalışanı olan Joseph Hall, özellikle Yargıç Torres’in SEC’in 2012’den bu yana Ripple’ın faaliyetleriyle ilgili endişelerine gecikmiş yanıtını sorgulaması durumunda, düzenleyicinin davayı kaybedeceğine inanıyor.

XRP davası ne zaman? Ripple için kritik süreç devam ediyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)