BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı----

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı
05 Nisan 2022 - 09:19 www.finansgundem.com

SEC Başkan Gary Gensler, piyasadaki token’ların büyük çoğunluğunun SEC tarafından denetlenmesi gereken dijital varlıklar olduğunu dile getirdi.


ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkan Gary Gensler, Pensilvanya Üniversitesi hukuk Fakültesi’nin Sermaye Piyasaları Birliği Yıllık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, token’ların büyük çoğunluğunun SEC tarafından denetlenmesi gereken dijital varlıklar olduğunu açıkladı.

Çoğu kripto para biriminin bir grup ve kâr beklentisiyle halktan para toplayan girişimcileri içerdiğini söyleyen Gensler, Bitcoin'e atıfta bulunarak Bitcoin’in bir emtia gibi düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Gensler ayrıca Binance, Coinbase ve Kraken gibi kripto para borsalarına daha fazla inceleme getirme niyetlerinin olduğunu yineledi. Gensler, platformların kaydedilmesi ve borsalar gibi düzenlenmesi konusunda SEC çalışanlarını yönlendirdiğini dile getirdi.

En büyük beş dijital varlık platformunun, tüm kripto alım satım faaliyetlerinin yüzde 99'unu oluşturduğunu kaydeden Gensler, büyük kripto platformlarının kaydedilmesinin, kripto varlıkların ABD yasalarına uyumlu hale getirmenin ilk adımı olacağını belirtti.

Singapur'da kipto yasası onayladı

 

Bitcoin'deki kararsızlık altcoinleri uçuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)