BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSEC: Bankalar risklerini yatırımcılarına gerektiği kadar açıklamıyor----

SEC: Bankalar risklerini yatırımcılarına gerektiği kadar açıklamıyor

SEC: Bankalar risklerini yatırımcılarına gerektiği kadar açıklamıyor
25 Ocak 2024 - 13:52 www.finansgundem.com

SEC, bazı bankaların ticari gayrimenkul riskleri hakkında daha fazla açıklama yapmasını istiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bazı yerel ve bölgesel bankaları, kredi portföylerindeki ticari gayrimenkul (CRE) risklerine maruz kalma durumları hakkında sorguluyor; zira kredilerdeki potansiyel kayıplar bu bankaları kredi vermeyi daha da azaltmaya teşvik edebilir.

WSJ'nin haberine göre SEC, geçtiğimiz hafta içinde küçük finans şirketlerini kredi portföylerindeki CRE riskleri hakkında sorguladığı dört mektup yayınladı.

Halka açık finans firmaları Alerus Financial ve Mid Penn Bank, Ohio Valley Bank ve MainStreet Bank'ın arkasındaki holding şirketleri, SEC'in kısa süre önce kamuoyuna açıkladığı mektupları alanlar arasındaydı.

Hukuk firması Kramer Levin Naftalis & Frankel'in ortaklarından Kenneth Chin, mektupların SEC'in yatırımcıların bir bankanın finansal sağlamlığını kredi portföylerinin ifşasına dayanarak yeterince değerlendirip değerlendiremeyeceğine yönelik artan ilgisine işaret ettiğini söyledi. Chin, "SEC, bazı bankaların risklerini ya da maruz kaldıkları riskleri yatırımcılarına gerektiği kadar açıklamıyor olabileceğinden endişe duyuyor" dedi.

SEC, Alerus'tan gelecekteki açıklamalarını ticari gayrimenkul kredi portföyünü ofis, otel ve çok aileli gibi borçlu türlerinin yanı sıra coğrafi yoğunlaşmalar ve diğer kriterlere göre ayıracak şekilde revize etmesini istedi.

Grand Forks, N.D. merkezli banka ve varlık yönetimi ofisleri işletmecisi, 2023 yıllık raporundan başlayarak mevcut ortama yanıt olarak risk yönetimi stratejisindeki herhangi bir değişikliği açıklayacağını ve dökümünü sağlayacağını söyledi. Alerus Çarşamba günü kazançlarını bildirdi.

SEC, Mid Penn Bancorp'tan da benzer bir portföy dökümü istedi, ancak aynı zamanda sahibi tarafından kullanılan mülkleri ve sahipleri tarafından kullanılmayan mülkleri ayrı ayrı gösteren bir açıklama da istedi. Mali İşler Müdürü Allison Johnson 11 Aralık tarihli bir mektupta, Millersburg, Pa.merkezli şirketin gelecekteki dosyalarında değişiklik yapmayı kabul ettiğini söyledi.

Ohio Valley Banc Corp. benzer bir soruya cevaben, genişletilmiş açıklama sağlayacağını ve kredi portföyünü Kuzey Amerika Endüstri Sınıflandırma Sistemi aracılığıyla sektöre göre ayıracağını söyledi. Gallipolis, Ohio merkezli holding şirketi, portföyü için kredi-değer oranlarının aralığını veya doluluk oranlarını açıklamayacaktır. CFO Scott Shockey 15 Aralık tarihli bir mektupta, bunun nedeninin temel veri işleme sisteminin "bu ayrıntı düzeyinde anlamlı veriler sağlamak üzere tasarlanmamış olması" olduğunu söyledi.

Binance, SEC'in açtığı davanın iptal olmasını istedi

 

SEC, Bitcoin için kararını açıkladı

 

SEC'ten kripto yatırımcılarına uyarı!

 

SEC Başkanı Gensler kripto yatırımcılarını uyardı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)