BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSebze ve meyve mamulleri ihracatta 1 milyar doları aştı----

Sebze ve meyve mamulleri ihracatta 1 milyar doları aştı

Sebze ve meyve mamulleri ihracatta 1 milyar doları aştı
25 Ocak 2024 - 17:06 www.finansgundem.com

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 2024 yılının ilk 23 gününde meyve sebze mamulleri 68,6 milyon dolarlık ihracata imza atarak son 1 yıllık dönemde toplam ihracatı 1 milyar doları aştı.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yılın ilk 23 gününde 68,6 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Birlik, geride kalan bir yılda 1,1 milyar dolarlık meyve sebze mamulleri ihracatı yaptı.

'Ülke ihracatının yüzde 43'üne imza attık'

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, meyve sebze mamulleri sektöründe ülke ihracatının yüzde 43'üne imza attıklarını ifade etti.

Uçak, şunları kaydetti:

"Geniş bir ürün yelpazesiyle dünyanın dört bir tarafında sofraları donatıyoruz. Meyve suları, domates salçası, turşu, kurutulmuş domates ve meyve konserveleri öne çıkan başlıca ihraç ürünlerimiz. Meyve sebze mamulleri sektörümüz, ürünlerimize katma değer kazandırarak ihracat gelirimizi artıran bir misyonu üstleniyor. Diğer yandan geride kalan 1 yıllık dönemdeki 1,1 milyar dolarlık meyve sebze mamulleri ihracatında biber turşuları grubu 144 milyon dolarlık tutarla zirvede yer aldı. Kurutulmuş domates ihracatı 115 milyon dolar, kornişon turşu ihracatı ise 111,5 milyon dolar oldu."

Bolat: İhracat 7 kat arttı

 

Trabzon'un su ürünleri ihracatı 120 milyon doları aştı

 

Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında rekor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)