BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemScholz: Ukrayna'nın en büyük ekonomik destekçisiyiz----

Scholz: Ukrayna'nın en büyük ekonomik destekçisiyiz

Scholz: Ukrayna'nın en büyük ekonomik destekçisiyiz
07 Şubat 2022 - 17:24 www.finansgundem.com

Ukrayna'ya askeri yardım vermemesi sebebiyle yapılan eleştirileri cevaplayan Almanya Başbakanı, Kiev'e 5 bin miğfer gönderdiklerini hatırlattı. Scholz, çatışma bölgelerine silah tedarikine dair kriterlere sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirtti.


Bugün Washington'da ABD Başkanı ile bir araya gelerek Ukrayna'daki durumu görüşecek olan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ziyaret öncesinde Washington Post'a konuştu. Şansölye, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardım sunmaması nedeniyle yapılan eleştiriler hatırlatıldığında, şunları cevap verdi:

Birincisi, Ukrayna bize miğfer gönderme talebiyle başvurdu ve bu talebe yanıt verdik. İkincisi, kriz bölgelerine silah ihraç ederken bağlı olduğumuz sert ihracat kriterleri var. Almanya'nın silahlara yönelik ihracat kısıtlamaları uzun süredir devam ediyor ve bir önceki hükümet de bunu yaptı.

Almanya'nın Ukrayna'nın en büyük ekonomik destekçisi olduğunu kaydeden Scholz, son 7 yıl içinde Kiev'e 1.75 milyar euro tutarında kaynak aktardıklarını söyledi.

Prensip olarak çatışma bölgelerime silah gönderilmiyor

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Kiev'e silah tedarik edilmesi yönündeki talebini bizzat reddettiği Alman basınına yansımıştı. Bild'e konuşan bir kaynak, Merkel'in mayıs ayında veto hakkını kullanarak Kiev tarafından parası ödenen ABD yapımı Barrett tüfeklerinin ve Litvanya yapımı İHA-savar silahların tedarikini engellediğiniaktarmıştı. Kaynak, "Merkel hükümeti, satışa karşı çıkan tek ülke oldukları yönünde izlenim bırakmamak için Hollanda'yı bu kararı desteklemeye zorladı" demişti.

Almanya'da hükümet, prensip olarak çatışma yaşanan bölgeleri bulunan ülkelere silah sevkiyatı yapmıyor. Almanya'nın Ukrayna'ya silah göndermemesinin diğer nedenlerinden birisi de silah temininin diplomatik çabalara zarar verebileceği endişesinden kaynaklanıyor.

Ifo Almanya için enflasyon tahminini yükseltti

Almanya'da sanayi üretiminde düşüş

Scholz, Biden’ın görüşme davetini geri çevirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)