BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchengen’de yeni dönemin ilk haftası ----

Schengen’de yeni dönemin ilk haftası

Schengen’de yeni dönemin ilk haftası
24 Mart 2024 - 17:47 www.finansgundem.com

Bulgaristan ve Romanya’nın 31 Mart’tan itibaren Schengen Bölgesine katılması ile birlikte Avrupa’da serbest dolaşım alanına katılan ülke sayısı ise 25’e Avrupa Birliği’ne üye ülkeler 29’a çıkacak.

Avrupa’da serbest dolaşım alanı genişliyor. Bulgaristan ve Romanya’nın 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla Schengen Bölgesine katılım süreci başlayacak. İki ülke için hava ve deniz sınırları tamamen kaldırılırken, kara sınırlarındaki iç kontroller devam edecek.

Avrupa Birliği iki ülkenin kara sınırları açısında da serbest dolaşım alanına katılmaları için başlattığı görüşmeler devam ediyor.

Daha önce 23’ü AB ülkesi olmak üzere sayıları 27 olan Schengen Bölgesi ülke sayısı Romanya ve Bulgaristan’ın katılımıyla 29’a çıkacak. Schengen Bölgesi olarak adlandırılan serbest dolaşım alanında AB dışında Lehistan, İzlanda, Norveç ve İsviçre bulunuyor.

İki Balkan ülkesinin katılımıyla 4,5 milyon metre kare alana çıkacak olan serbest dolaşım alanından 450 milyon kişi yararlanacak.

31 Mart’tan itibaren sayıları 29’a çıkacak ülkeler dışında 1 Ocak’tan bu yana Kosova vatandaşlarına serbest dolaşım alanında 90 gün vizesiz dolaşım izni veriliyor. Avrupa Birliği’nin vize uyguladığı son Balkan ülkesi konumundaki 1,8 milyon nüfuslu Kosova’nın serbest dolaşım alanınan tam olarak katılımı ise önümüzdeki yıl bekleniyor. 

Bulgaristan ve Romanya’nın katılımı konusunda alınan karar Schengen Bölgesi ile ilgili olarak Avrupa Birliği tarafından yapılan 9'uncu değişiklik oldu.(patronlardünyası)

Schengen Bulgaristan ve Romanya'yı nasıl etkiler?

 

24 saattir bekliyorlar: Türkiye'den çıkışta Schengen kuyruğu!

 

Almanya duyurdu: Schengen başvurularında yeni dönem!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)