BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSBK Holding'den Rusya’ya 850 milyon dolar----

SBK Holding'den Rusya’ya 850 milyon dolar

SBK Holding'den Rusya’ya 850 milyon dolar
18 Temmuz 2014 - 16:15 www.finansgundem.com

SBK Holding, Rusya’nın en büyük çelik konstrüksiyon şirketi Mostovik’e Kırım Köprüsü projesinde kullanılmak üzere finansman desteği verecek

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan, başta finans, enerji, gayrimenkul, lojistik, sanayi ve turizm olmak üzere birçok sektörde 27 iştiraki ile faaliyet gösteren SBK Holding, Rusya’nın en büyük çelik konstrüksiyon şirketi Mostovik’e Kırım Köprüsü projesinde kullanılmak üzere 850 milyon dolarlık finansman desteği sağlamak için bu yılın haziran ayında bir protokol anlaşması imzaladı. Rusya ve Balkanlarda yol, metro, stadyum gibi alanlarda faaliyet gösteren Mostovik, son yıllarda finansman alanında yaşadığı sıkıntılarını Türkiye’den SBK Holding ile yaptığı finansman desteği anlaşması ile aşacak.

SBK Holding, Rusya’nın en büyük çelik konstrüksiyon şirketi Mostovik’e Kırım Köprüsü projesinde kullanılmak üzere 850 milyon dolarlık finansman desteği veriyor. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz ile Mostovik Yönetim Kurulu Başkanı Oleg Shishov tarafından bu yılın haziran ayında imzalanan protokol anlaşması ile, Rusya ve Balkanlarda yol, metro, stadyum gibi alanlarda faaliyet gösteren Mostovik, son yıllarda finansman alanında yaşadığı sıkıntılarını Türkiye’den SBK Holding tarafından verilen finansman desteği ile aşacak.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Rusya’nın en büyük şirketlerinden biri olan, Kırım Köprüsü Projesi gibi dev projelerin inşaatına hammadde tedariği sağlayan Mostovik ile imzaladıkları protokol anlaşmasının her iki ülke için de birçok iş birlikteliğine örnek olacak nitelikte olduğunu söylüyor.

Bu anlaşma ile, Rusya ve Balkanlarda yol, metro, stadyum gibi alanlarda faaliyet gösteren Mostovik son yıllarda finansman alanında yaşadığı sıkıntıların çözümünü Türkiye’de SBK Holding ile bulduğunu belirten Sezgin Baran Korkmaz, yaşanan süreci şöyle özetliyor:
“Rusya’nın en büyük şirketlerinden biri olan Mostovik’in, aynı anda birçok projeyi kazanması nedeni ile yaşadığı bu finansal sıkıntıya farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak çözüm paketi hazırladık. Bu çözüm paketi SBK Holding başkanlığında oluşan çok uluslu bir platformda projelendirildi. Verilecek olan 850 milyon dolarlık finansman desteği paketi ile firma projelerini sonuçlandırarak bulunduğu noktadan daha güçlü bir seviyeye çıkarılacaktır.” 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)