BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'tan turistlere uyarı----

Sberbank'tan turistlere uyarı

Sberbank'tan turistlere uyarı
30 Temmuz 2018 - 09:05 www.finansgundem.com

Rusya'nın devlet bankası Sberbank, Asya-Pasifik ülkelerine seyahat eden turistler için önemli uyarıda bulundu

Rusya'nın en büyük kamu bankası Sberbank, turistlerin yurt dışında banka kartı kullanımlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Özellikle Amerika ve Asya-Pasifik ülkelerinde banka kartları kullanılırken çok dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

RBK'nın haberine göre, Sberbank uzmanları, yurt dışında Rusya vatandaşlarının Banka kartlarından en fazla hırsızlık yapılan ülkelerin Amerika ve Asya-Pasifik ülkeleri olduğunu açıkladı. Bunun başlıca nedeni olarak, bu bölgelerde birçok ülkenin mikroişlemci donanımlı kartların kullanımına geçmemesi gösterildi.

Kart bilgilerinin bazı cihazlar yardımıyla kopyalanmasının en fazla başvurulan hırsızlık yöntemi olduğu belirtilen açıklamada, özellikle küçük mağazalarda ve bankamatiklerde bu riskin daha fazla olduğuna işaret edildi.

Uzmanlar, kredi kartıyla ödeme yapılan yerlerde personelin tavırlarına dikkat edilmesi ve kartların şifresi ile güvenlik kodlarının kimseye gösterilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)