BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank’tan rekor net kar ----

Sberbank’tan rekor net kar

Sberbank’tan rekor net kar
17 Ocak 2024 - 10:55 www.finansgundem.com

Sberbank’ın geçen yıl 1,5 trilyon ruble (yaklaşık 17 milyar dolar) ile rekor seviyede kar elde ettiği bildirildi.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın müşteri sayısının geçen yıl, 2022’ye göre 2,1 milyon artışla 108,5 milyona ulaştığı belirtildi.

Bankanın net karının 2023’te 1,5 trilyon rubleye ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, bunun da bankanın tarihinde elde ettiği en yüksek yıllık net kar olduğuna işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) German Gref, 2023’te stratejik gelişime yönelik temel alanları belirlediklerini kaydederek, "Yapay zekayı kullanarak insan merkezli bir model oluşturmaya odaklanmak, işimizin uzun vadeli sürdürülebilirliğinin ve hissedarlarımız için değer yaratmanın temelini oluşturacaktır." ifadesini kullandı.

Sberbank’ın net karı 2022'de yaptırımların etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 75 azalarak 300 milyar rubleye düşmüştü.

Uzmanlar, rublenin yabancı para birimlerine karşı yaşadığı değer kaybının Rus bankaların karlılıklarını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.

Novatek'in doğalgaz satışları yüzde 2.7 arttı

 

Sberbank'dan ATM'den kartsız işlem

 

Sberbank'tan özelleştirme sinyali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)