BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank, Denizbank'tan memnun----

Sberbank, Denizbank'tan memnun

Sberbank, Denizbank'tan memnun
13 Kasım 2013 - 11:03 www.finansgundem.com

Sberbank Başkanı German Gref, Denizbank'tan beklentilerinin üzerinde sonuçlar elde ettiklerini belirtti

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Başkanı German Gref, Denizbank'ın alımından beklentilerinin ötesinde bir sonuç elde ettiklerini söyledi.
Moskova'da bankanın 2018 yılına doğru strateji ve planlarını anlatan Gref, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bankacılık sektöründe en gelişmiş ülkelerden biri olduğunu vurguladı.
Gref, "Türkiye'nin bankacılık dahil ekonomik alanı çok gelişmiş durumda. Denizbankı'ı kendi saflarımıza katmamızdan çok memnunuz. Bu yılki gelirimiz beklentimizden daha fazla oldu, Denizbank iyi para kazandı. Orada çok güçlü takımla çalışıyoruz, teknolojisi  mükemmel. Her ay güzel sonuçlar elde ediyoruz. Denizbank, yurtdışı kurumlarımız aracılığıyla fazla gelir elde etme stratejimizde önemli rol oynuyor. Biz bu potansiyelin artacağına inanıyoruz. Genel olarak Türkiye bankacılık piyasasına girmemizden mutluyuz. Türkiye'nin ekonomisi giderek büyüyor. Türkiye ile gelecek perspektifte karşılıklı verimli işbirliği çerçevesinde daha faal çalışacağımıza inanıyoruz." değerlendirmede bulundu.
Sberbank Bankası Basın Bürosu yetkilileri, DenizBank'ın bu yıl elde ettiği başarıları şöyle sıraladı: "Denizbank, 2013 yılının ilk dokuz ayında, bir önceki yıla göre iki katın üzerinde bir artış ile 874 milyon TL net kâr (470 milyon dolar) kazandı. Banka aktiflerini yüzde 40 büyüttü ve 73,3 milyar TL (35,9 milyar dolar) oldu. Bankanın özkaynakları yüzde 14 büyüyerek 6 milyar TL'e ( 2,9 milyar dolar) ulaştı. Müşterilerin yatırım hacmi (ana fon kaynağı olan mevduat) yüzde 33 artarak 44,8 milyar TL'e yükseldi." bilgisini verdi.
KAR İKİ KAT ARTACAK, PERSONEL 30 BİN AZALACAK
Sberbank ana binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gref, 2018 yılına doğru iki kat net kar elde edeceklerini kaydetti. Gref, "2013 yıl sonu tahminimiz 370 milyar ruble kar. Böylece 2018 yılına doğru bu rakam 740 milyar ruble olacak." dedi. 
Sberbank Başkanı 5 yıl içinde personel sayısını 250 binden 220 bine indireceklerini de kaydetti. 20 ülkede faaliyette bulunan Sberbank'ın 110 milyon bireysel 1 milyon da ticari müşterisi bulunuyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat13 Kasım 2013 15:14

    Olur goz bebeği cunku dunyanin hic bir hukumeti kendi vatandasini bankacılık lisansi adi altinda bu kadar soydurmaya merakli değil. Onun icin butun dunya turk bankasi pesinde kaldi.