BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSaxo Bank: Fed 2023'te faizleri düşürmeyecek----

Saxo Bank: Fed 2023'te faizleri düşürmeyecek

Saxo Bank: Fed 2023'te faizleri düşürmeyecek
19 Aralık 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

Saxo Bank CIO'su Steen Jakobsen, Fed'in önümüzdeki yıl faizleri düşürmeme taahhüdünün gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu ancak ABD ekonomisinin bu durumu beklenenden daha iyi atlatacağını düşündüğünü söyledi.

Saxo Bank'ın CIO Steen Jakobsen Fed'in faiz politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Jakobsen'e göre, Fed muhtemelen gelecek yıl faiz oranlarını düşürmeme sözünü yerine getirecek ve ABD ekonomisi bu durumu beklenenden daha iyi atlatacak.

Steen Jakobsen verdiği bir röportajda, derin bir durgunluktan ziyade "ekonomide yer alan talep fazlasının azalmasını" beklediğini söyledi. Jakobsen terminal Faiz oranının 2023 sonuna kadar yüzde 5,5-6’ya ulaşacağını öngördü.

Bloomberg HT'de yer alan habee göre, anka yetkilisi manşet enflasyonun gelecek yılın başlarında düşeceğini ancak uzun vadeli enflasyon oranının Kovid’den önceki döneme kıyasla 2 katı olacağını belirtti.

Banka CIO’su gelecek yıla girerken Meta, Netflix, Apple, Amazon ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi şirketleri örnek göstererek S&P 500’ün yüzde 25’inin aşırı pahalı olduğunu ancak kalan yüzde 75’in ise ucuz kaldığının altını çizdi. Buna göre fırsat sunan ucuz hisse senetleri arasında enerji, emtia savunma harcamaları, lojistik ve siber güvenlik şirketleri yer alıyor.

Jakobsen son olarak Çin pazarına da değinerek ülkenin Kovid politikasını değiştirmesi ve ekonominin tam açılımını gerçekleştirmesi gerekliliğinin oldukça açık olduğunu kaydetti.

San Francisco Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması

 

Mester: Faizin daha fazla yükseltilmesi gerekecek

 

Wall Street’te FED sonrası neler oluyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)