BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSavunma Sanayii Başkanı'ndan Milli Muharip Uçak açıklaması----

Savunma Sanayii Başkanı'ndan Milli Muharip Uçak açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı'ndan Milli Muharip Uçak açıklaması
06 Aralık 2021 - 17:09 www.finansgundem.com

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin 2023’te hangardan çıkarmayı hedeflediği Milli Muharip Uçak (MMU) konusunda Rusya ile işbirliği yapılabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Sputnik'ten Turan Salcı'nın haberine göre savunma sanayii araştırmacıları, Rusya’nın MMU’nun geliştirilmesinde önemli rol oynayabileceğini düşünüyor.

Savunma sanayii araştırmacısı Kadir Doğan: "Türkiye'nin özellikle 5. nesil turbofan motorlar konusunda bir tecrübesi bulunmuyor. Rusya'nın ise özellikle Su-57 ile birlikte burada bir kabiliyet söz konusu. Ürün bazlı bir işbirliği yapılacak ise muhtemelen bu motor konusunda olacaktır diye düşünüyorum.”

Araştırmacı Anıl Şahin ise MMU’nun bloklar halinde geliştirilen bir savaş uçağı olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Rus savaş uçakları, Batı bloğundaki uçaklara göre çok daha gelişmiş manevra kabiliyetine sahip. Özellikle tahrik sistemi, RAM boyası, aviyonik ve radar gibi alanlarda bazı ülkelerle çalışma gerçekleştirmemiz olası. Bu ülkelerden birisi de Rusya olabilir. S-400’deki teknoloji transferi, bu süreç için önemli bir nokta olacaktır."

Milli Muharip Uçak için 'ASELSAN' imzası

 

Milli Muharip Uçak 2023'te görevde

 

Milli muharip uçak ilk kez Teknofest'te gösterilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)