BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcıların görev yeri değişti!----

Savcıların görev yeri değişti!

Savcıların görev yeri değişti!
16 Ocak 2014 - 16:09 www.finansgundem.com

İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bölge Adliye Başsavcılığına atandı


HSYK, 20 savcının görev yerini değiştirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne, Ali Güngör Anadolu yakasına, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ'a atandı. Bu arada Adalet Bakanı Bozdağ da Akkaş, Öz ve Celal Kara için inceleme izni verdi.

O SAVCI TEKİRDAĞ'A ATANDI

İstanbul'da 25 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyona start veren Savcı Muammer Akkaş Tekirdağ'a atandı.
Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, talimatı yerine getirilmeyince de Adliye'de yazılı basın açıklaması dağıtmıştı.
Akkaş, yaptığı basın açıklaması nedeniyle gerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, gerekse başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri tarafından eleştirilmişti.
Akkaş'ın yazılı açıklama dağıtmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek, bu durumu eleştiren Başsavcı Turan Çolakkadı da HSYK'nın bugün yaptığı toplantı sonucunda İstanbul Bölge Adliye Başsavcılığı'na getirildi.


KORUMASI ALINAN SAVCI GEBZE'YE

Son operasyonlarından ardından savcı talimatlarını yerine getirmeyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunan İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen Gebze'ye atandı.
Seçen'in son dönemde koruma aracı ve iki koruması geri alınmış, bu durum nedeniyle İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü'nü sorumlu tutan Seçen suç duyurusunda bulunmuştu.
Seçen, Ergenekon davası savcılarındandı.

Yine İstanbul Başsavcıvekili olan Ercan Şafak da Kocaeli'ne atandı.

İstanbul Başsavcı vekillerinden Oktay Erdoğan, Bakırköy Başsavcı vekilliğine atandı.


İSTANBUL'A YENİ BAŞSAVCI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı. Salihoğlu atama kararını TV'den öğrendi.

ERGENEKON SAVCISI SAKARYA'YA ATANDI

Ergenekon savcılarından Cihan Kansız da kararnameye girdi. Kansız Sakarya'ya atandı.

BAKIRKÖY'E BÜYÜK ÇEKMECE BAŞSAVCISI ATANDI

Bakırköy Başsavcılığı görevine ise Büyükçekmece Başsavcısı Selami Hatipoğlu atandı.

İZMİR LİMAN OPERASYONUNU BAŞLATAN SAVCI DA ALINDI

İzmir'de liman ve yolsuzluk operasyonunu yöneten Başsavcı vekili Ali Haydar da görevinden alınarak Karşıyaka'ya düz savcı olarak atandı.

VAN'DA DA TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

El Kaide hakkında 6 ili kapsayan operasyonun başlatıldığı Van'da da taşlar yerinden oynadı. Van Hâkimi  Hatıran Alper Malatya Hâkimliği'ne Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

SAKARYA VE KAYSERİ SAVCILARI DA DEĞİŞTİ

HSYK'nın kabul ettiği kararnameye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl karşılıklı olarak yer değiştirdi. 

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesinin 16/01/2014 tarihli ve 127 sayılı Adli Yargı Kararnamesi'nde  giden ve gelenlerin tam listesi şöyle:

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhammet17 Ocak 2014 00:50

    yargı yasama yürütme olayında yargıda yürütmeye dahil olsa artık olur gibi sanki matematik öyle söylüyor

  • realite16 Ocak 2014 23:30

    doların da yeri değişti 2.20 oldu kısa vadeli borç 165 bu yılki 65 milyar dolar

  • trendy16 Ocak 2014 23:27

    yakında dünyaya para arama turları başlar arabistan kuveyt katar ve sonunda imf ekonomi kurnazlık el elamin parasıyla vur patlasın çal oynasın iyi gittik 10 sene

  • price16 Ocak 2014 23:13

    bu kadar atama ev taşıma nakliye sektörünü ve emlakçı sektörünü bayağı canlandıracak

  • aklı selım ınsan 16 Ocak 2014 20:42

    sorarım hangı partı faizleri şimdiye kadar düşürebilmiş hangı partı askerlıgı 12 aya indirebilmiş.Eskıden ne mumkundu hangı partı çift yollar yaptı, ölümleri azalttı hangı partı doların dusuk kalmasını, lıranın degerli olmasını sagladı(son 7 ay hariç tabi kompla olması muhtemel) hangı partı enflasyonu tek haneye ındırdı(hatırlatayım 2000 öncesınde %100 lerın ustundeydı, o gunlerde tek hane hayaldı bızım için))nedense bugunlerı ınsanım unutmus hangı partı buyuk proje yatırımları yaparak vede egıtımde katkılar yaparak çıtamızı yukseltmıştır) hangı partı ımam hatıplı ve tıcaret meslek lıselı gençlere yapılan ayrımcılıgı kaldırdı(eskı partıler bunu nılerek getırdıkı ayrımcılıgı kendılerı baslatmışlar bastan)sımdı ıse herkes esıt sınavlarda ayda bır gelen o zamları çabuk unutmus benım sevgılı mılletım bugunlere nerden geldık,unutmayın hata varsa kol kesılır ama vucut oldurulmez,zekı adam harcanmaz,ızınden gıdılır, genel dusunursenız hatasız ınsan yoktur ama dogrusu çok olan adam tutulmalıdır.Hataları da duzeltmesı ıstenır Yapılanları unutupda eskı gunlere gıtmek gercekten Yurdum ınsanı için felaket olabılır.Batmayız ama yuksek enflasyon, yuksek faiz, borç senet, mafyalar,paradan faizle para kazanma dönemlerını yasarız,1998 de bankaya 1000 lıra yatırıp 1999 da 2500 lıra olarak çektıgımı bılıyorum ben.... Yurdum ınsanına tavsıyem gecmısı unutmayın lutfen, bunları dusunerek ılerıkı adımlarınızı atın derım.Yıgıdı oldurup hakkını yemeyın yıgıdın.Israıle bıle ozur dıleten ıkıncı ulkeyız dunyada.Kım yaptı unutulmuş.Dunyadakı turkıye saygınlıgı artmıs, Israıl ozur dılemıs turkıyeden..Bunun olması çok zor seylerdır.Halkını katleden surıyeyı savunmamıs ve kınamıs bır akp ıktıdarı guzel sey yapmıs ama bırde esad a gıdıp onunla fotograf çektırıp esad benım arkadasım dermıs gıbı gelen chp ıktıdarı var.Bunlar olur sey degıl, bırde chp baskanı dıyorkı tv de surıyeyı bıze dusman yaptı akp ıktıdarı..Orda ölen 3 yıldır 300.000 ınsan ınsan degılmıydı, bu katlıamın vıcdanını kım verecek.Nasıl desteklenır. Her partıyı eskıden ne yapmıs olçun bıcın, tartın puan verın tek tek.Neler eyapacak puan verın, yapacagı yollara not verın, yapılan hızlı trenlere, egıtıme katkıya, kayıt paralarını kaldırmasına, cıft yola tek yola, hastane hızmetlerıne, eskı partı yandaslıgını torpili bırakın, mılletın hakkını yıyorsunuz öyle.Bastakıde cebını dolduruyor hırsız oluyor oyle.Vatandas olarak en ıyı hızmetı hangı partıden alabılırım dıye dusunun

  • güvensizlik16 Ocak 2014 19:11

    benim artık bu hükümete ve siyasetçilere güvenim kalmadı. inanncım şudur ki yolsuzluk rüşvet daha ne varsa üstü örtülmüştür. hepsini allaha havale ediyorum .

  • mehmet16 Ocak 2014 18:40

    yargıda dengelerin yerine gelmesi güzel

  • el insaf16 Ocak 2014 17:43

    adam 28 kere de 52 milyon dolar rüşvet almış iddaa doğruysa! yani rüşvetle Türkiyenin en zengin 1000 kişisinin arasına girmiş,dünyanın başka neresinde böyle birşey olabilir?

  • MUSTAFA16 Ocak 2014 17:35

    VAY BE NE MUZU MUZ MU KALDI MİLET TE ÖLÜM UYKUSUNDA ÇEKEÇEK AMA BUNUN BEDELİ KURAKLIK OLARAK ENFLASYON OLARAK BUNLARADA TAYYİBİ BİTİRECEK AK PARTİ SEÇMENİ HSYK FALAN BİLMEZ ANLAMAZ ONLAR İÇİN ÖNEMLİ OLAN 5 KİLO YAĞ FİYATI VB.

  • zxt16 Ocak 2014 17:14

    şu polisi savcıyı rahat bıraksalardı gördüğümüz yolsuzluğun herhalde bi 10 katını görecektik,ama bunun üstünü bu şekilde kapatamazsınız ok yaydan çıktı.

  • Ananans16 Ocak 2014 16:44

    Haber e bak! buyuk darbe hehe. Çok yerinde ve isabetli bir karar..

  • selim ileri16 Ocak 2014 16:30

    siz misin hırsız kovalayan alın babayııı dedi hükümet:):):):) gidin buralarda tavuk kovalayaın ne işiniz var hırsızlarla:):)

  • Volkan YARAŞAN16 Ocak 2014 16:30

    Turan Çolakkadı, Vekili Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında soruşturma izni vermeyip.Yolsuzlukların üstüne gidenlere inceleme yaparak kendinize nasıl ADALET bakanı diyebiliyorsun ey bekir bozdağ.İstifa etmekte bir erdemdir.Bekliyoruz bakalım

  • MUZ MU DEDİNİZ..16 Ocak 2014 16:27

    Hani yargı bağımsızdı. Muz Cumhuriyetlerinin de bir seviyesi var. Artık diyecek bir şey bulamıyorum. Memleketin çıkacak çivisi de kalmadı. Allah'a emanetiz..

  • özgur16 Ocak 2014 16:21

    vatan ihanet içinde olan polis de olsa savcı da olsa hesap verecek..danıştayın sbs sınavını iptal etmesi kaos yaratmaktan başka bir şey değil madem iptal edeceksin üsülsüzlük var yazın etseydin oklu acılıyor 4 ay sonra iptal etmek akılla izah edilecek bir durum değil.........