Yazdır

Savcıların görev yeri değişti!

Tarih: 16 Ocak 2014 - 16:09

İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bölge Adliye Başsavcılığına atandı


HSYK, 20 savcının görev yerini değiştirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne, Ali Güngör Anadolu yakasına, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ'a atandı. Bu arada Adalet Bakanı Bozdağ da Akkaş, Öz ve Celal Kara için inceleme izni verdi.

O SAVCI TEKİRDAĞ'A ATANDI

İstanbul'da 25 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyona start veren Savcı Muammer Akkaş Tekirdağ'a atandı.
Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, talimatı yerine getirilmeyince de Adliye'de yazılı basın açıklaması dağıtmıştı.
Akkaş, yaptığı basın açıklaması nedeniyle gerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, gerekse başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri tarafından eleştirilmişti.
Akkaş'ın yazılı açıklama dağıtmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek, bu durumu eleştiren Başsavcı Turan Çolakkadı da HSYK'nın bugün yaptığı toplantı sonucunda İstanbul Bölge Adliye Başsavcılığı'na getirildi.


KORUMASI ALINAN SAVCI GEBZE'YE

Son operasyonlarından ardından savcı talimatlarını yerine getirmeyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunan İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen Gebze'ye atandı.
Seçen'in son dönemde koruma aracı ve iki koruması geri alınmış, bu durum nedeniyle İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü'nü sorumlu tutan Seçen suç duyurusunda bulunmuştu.
Seçen, Ergenekon davası savcılarındandı.

Yine İstanbul Başsavcıvekili olan Ercan Şafak da Kocaeli'ne atandı.

İstanbul Başsavcı vekillerinden Oktay Erdoğan, Bakırköy Başsavcı vekilliğine atandı.


İSTANBUL'A YENİ BAŞSAVCI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı. Salihoğlu atama kararını TV'den öğrendi.

ERGENEKON SAVCISI SAKARYA'YA ATANDI

Ergenekon savcılarından Cihan Kansız da kararnameye girdi. Kansız Sakarya'ya atandı.

BAKIRKÖY'E BÜYÜK ÇEKMECE BAŞSAVCISI ATANDI

Bakırköy Başsavcılığı görevine ise Büyükçekmece Başsavcısı Selami Hatipoğlu atandı.

İZMİR LİMAN OPERASYONUNU BAŞLATAN SAVCI DA ALINDI

İzmir'de liman ve yolsuzluk operasyonunu yöneten Başsavcı vekili Ali Haydar da görevinden alınarak Karşıyaka'ya düz savcı olarak atandı.

VAN'DA DA TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

El Kaide hakkında 6 ili kapsayan operasyonun başlatıldığı Van'da da taşlar yerinden oynadı. Van Hâkimi  Hatıran Alper Malatya Hâkimliği'ne Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

SAKARYA VE KAYSERİ SAVCILARI DA DEĞİŞTİ

HSYK'nın kabul ettiği kararnameye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl karşılıklı olarak yer değiştirdi. 

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesinin 16/01/2014 tarihli ve 127 sayılı Adli Yargı Kararnamesi'nde  giden ve gelenlerin tam listesi şöyle:

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/savcilarin-gorev-yeri-degisti/405819