BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaştan kaçan Suriyeli, Almanya'da belediye başkanı oldu!----

Savaştan kaçan Suriyeli, Almanya'da belediye başkanı oldu!

Savaştan kaçan Suriyeli, Almanya'da belediye başkanı oldu!
06 Nisan 2023 - 10:24 www.finansgundem.com

Suriye'deki iç savaştan 2015'te kaçarak Almanya'ya gelen Ryyan Alshebl, Baden-Württemberg eyaletine bağlı Ostelheim köyüne belediye başkanı seçildi


Baden-Württemberg eyaletine bağlı Ostelsheim köyünde yapılan seçimlerde Alshebl yüzde 55.41 oyla yeni belediye başkanı oldu.

Yeşiller partisine üye olan ancak seçimlere bağımsız aday olarak giren Alshebl'nin iki bağımsız aday olan rakibini geçmeyi başardığı ifade edildi.

29 yaşındaki Alshebl'nin hızlı bir şekilde Almanca öğrendiği ve halihazırda yedi yıldır Ostelheim köyü yakınlarındaki Althengstett beldesinde çalıştığı belirtildi.

Alshebl, Alman medyasına yaptığı açıklamada, seçimden önceki haftalarda 200'den fazla evi ziyaret ettiğine işaret ederek, "Deneyim çoğunlukla olumluydu" dedi.

Ostelsheim'da kendisini kabul etmeyen sağcı bir kesimin de olduğuna dikkati çeken Alshebl, azınlıkta olan bu kişilerin Suriyeli kökenli olmasından rahatsız olduklarını dile getirdi.

Baden-Württemberg Uyum Bakanı Manne Lucha, Alshebl'in seçilmesinin çeşitliliğin eyaletin doğal bir parçası olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Lucha, Alshebl'nin seçimin göçmenlik geçmişi olan daha fazla kişiyi siyasi makamlara aday olmaya teşvik etmesinden de memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Bakan Akar: 20 bin Suriyeli ülkesine döndü

 

Çok eşli Türk vatandaşı Suriyelilere Yargıtay freni

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla göndereceğiz

 

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısı açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)