BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSASA’nın patronundan “Yüzde 1 Servet Vergisi” önerisi----

SASA’nın patronundan “Yüzde 1 Servet Vergisi” önerisi

SASA’nın patronundan “Yüzde 1 Servet Vergisi” önerisi
25 Mart 2024 - 16:52 www.finansgundem.com

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yüzde 1'lik servet vergisiyle 150 milyar dolarlık bir kaynağın toplanabileceğini ve bunun da İstanbul depremine hazırlık için kullanılabileceğini söyledi.

SASA'yı bünyesinde barındıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yaşanan ekonomik krizin gelir dağılımını çok bozduğunu dikkate alarak, "Bence bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var" dedi. Erdemoğlu, "varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesten yüzde 1 Servet Vergisi alınsın" çözüm önerisinde bulundu.

Ekonomim Gazetesi'nden Vahap Munyar'a konuşan Erdemoğlu, yüzde 1'lik servet vergisiyle 150 milyar dolarlık bir kaynağın toplanabileceğini ve bunun da İstanbul depremine hazırlık için kullanılabileceğini söyledi.

İşte, “İş dünyasının önemli bir oyuncusundan gelen ‘Servet Vergisi’ne ihtiyaç var’ çağrısı, bu konuda hükümetin elini rahatlatır mı?” diye soran Vahap Munyar’ın köşesinde yer alan o konuşma:

Yaşanan ekonomik krizin gelir dağılımını çok bozduğunu dikkate aldı, çözüm yolu olarak aklından şu geçti:

- Bence bu dönemde “Servet Vergisi”ne ihtiyaç var.

Aklından geçen “Servet Vergisi” formülünü şöyle kurguladı:

- Varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesten yüzde 1 Servet Vergisi alınsın. Servet Vergisi kapsamına dahil olanların varlıklarının 6 milyon liralık kısmı da muafiyet kapsamına girsin.

Varlık hesaplamasına arsadan bina ve konuta, şirketten hisse senedi, tahvil, bankadaki paraya kadar her şeyin dahil edilmesi gerektiği üzerinde durdu:

- 6 milyon liranın üzerindeki varlıklardan alınacak Servet Vergisi, 24 ay veya 36 ay taksitle tahsil edilsin. Toplanacak kaynak 150 milyar doları bulur.

Kaynağın kullanımı için de şu planı öngördü:

- Toplanacak 150 milyar dolar bütçe dışında, şeffaf, denetime tabi ayrı bir fonda tutulsun. 50 milyar doları 6 Şubat depremi kapsamından 11 ilimize harcansın. 100 milyar dolar da başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nin kentsel dönüşümü için kullanılsın.

Amerikalılar servet vergisine sıcak bakıyor

 

Kaynak servet vergisi mi? Biden'dan 3 trilyonluk yeni paket

 

Servet vergisi Avrupa’da tartışılmaya başlandı

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rüzgar Malkoç 27 Mart 2024 05:00

    Borsada milletin malına çöken mi söylüyor bunu. 2 yıldır milletin parasını *iç etti. Millet döviz ya da altına yatırım yapsaydı parasını 3-5 kat katlamıştı. Borsa yüz endeksi 3000 lerde iken 140 TL yi gören hisse 2 yıldır geldiği seviye 38 TL(bölünme öncesi 81 TL)

  • Muto 4526 Mart 2024 05:48

    Herkes hakkınca vergi ödese normal olur herşey de biri örneğin Bi futfol takımına sponsor veya yardım yapıyor sıfır vergi veya yüzde 50 giderlerden düşülüyor hal böyle olunca o önerininde Bi yolunu bulurlar onuda kimse yapmaz 😉 olan emekliye 3 kuruş alan bizlere olur😞

  • Adalet 25 Mart 2024 23:27

    Turkiye'nin en zengini bu adam gözü doymamış orta direğin cebine de göz dikmiş. Servet vergisi istiyorsa eşit alınması adil olmaz fazla olandan fazla yüzde alınmalı, Bu adamdan yüzde 99 servet vergisi alınsın gene cebinde herkesten fazla para kalır...

  • Bekir SUCU25 Mart 2024 20:13

    Devlet olanaklarını kullanarak çok zengin oldunuz. % 1 SERVET VERGİSİ çok az. En az % 5 olmalıdır. Sarayın para sorunu çözülür.

  • Kasa25 Mart 2024 19:47

    Benim daha güzel bir önerim var , serveti 10 milyon dolar dan fazla olanlar 10m sonrasını fakirler ile paylaşsın daha mantıklı .

  • zengin25 Mart 2024 23:26

    fakirler sınır dışı edilsin daha net bir çözüm olur