BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞarık Tara'nın ülke sevgisi----

Şarık Tara'nın ülke sevgisi

Şarık Tara'nın ülke sevgisi
18 Aralık 2015 - 06:44 www.finansgundem.com

Capital500 'Onur Ödülü'nü Aydın Doğan'ın elinden alan Enka Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara, "Ülkemi annem, babam kadar seviyorum" dedi

CAPITAL dergisinin bu yıl 18’incisini gerçekleştirdiği ‘Capital500’ ödülleri sahiplerini buldu. Capital’in ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi araştırmasının sonuçlarına göre yüksek performanslarıyla öne çıkan şirketlerin ödüllendirildiği törende, Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara, Onur Ödülü’ne layık görüldü. Tara’nın ödülünü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldığı törende, TÜPRAŞ Türkiye’nin en büyük şirketi kategorisinde birinci, OMV Petrol Ofisi ikinci ve Türk Hava Yolları da üçüncülük ödülünü aldı.

BAŞARININ SIRRI GÖÇMENLİK

Vodafone ana sponsorluğunda, T-Systems co-sponsorluğunda düzenlenen ve iş dünyasının liderlerini bir araya getiren törende ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’ kapsamında ciro, kârlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere toplam 8 kategoride 24 ödül verildi. Enka Grubu’nun kurucusu ve Fahri Başkanı Şarık Tara törendeki konuşmasında, başarısının sırrını göçmen oluşunda aramak gerektiğini söyledi. Tara, “Biz yıllar önce buraya göçmen olarak geldiğimizde, hep çok fazla çalıştık. Başarımızda bu göçmenliğin getirdiği çok çalışmanın etkisi büyüktür. Ben bu ülkeyi annem babam kadar seviyorum. Eksikler yok mu, var ama şikayet etmek yerine, bunları nasıl düzeltiriz diye hep beraber çalışmalıyız” dedi. Deneyimin önemli olduğunu hatırlatan Tara, “Ama bana göre bugün gençlik deneyimden daha avantajlı. Çünkü son son 10 yıldaki gelişme, 100 yıldaki gelişmeye göre çok daha fazla” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN YÜZÜNÜ AĞARTTI

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da, ‘Aziz dostum’ diyerek seslendiği Şarık Tara’ya ‘Onur Ödülü’ vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Enka’nın yurtiçi ve yurtdışında Türkiye’nin yüzünü ağartan işler başardığını kaydeden Aydın Doğan şöyle konuştu: “Yıllar önce Şarık Tara ile yurtdışında yaptığımız bir ziyarette Enka’nın Türkiye için ne kadar faydalı işler gerçekleştiridiğine bizzat tanık olmuştum. Şarık Bey’in iş yaptığı ülkelerdeki yöneticiler tarafından gördüğü itibar da bunun bir kanıtıydı. Bu bakımdan Şarık Tara özellikle gençlerimizin örnek alması gereken çok başarılı bir iş ve aile yaşamı yürüttü.”

Zorlu yıl performansı

İŞ dünyasına göre 2014 zor bir yıl oldu. Capital500 Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’nin dev şirketleri sergiledikleri performansla bu zorlu yıldan büyüyerek çıksa da, geçen yıla bakıldığında reel anlamda bir düşüş söz konusu oldu. Şirketler, 2013 yılında nominal olarak yüzde 14.3, 2014 yılında ise yüzde 14.6 büyüdü. Capital500 şirketleri reel olarak da bir önceki yıl yüzde 7.9 büyürken, 2014’te bu oran yüzde 5.6’da kaldı.

En büyük olmak istiyoruz

TÜRK Hava Yolları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Temel Kotil, en büyük 3. şirket ve en çok kâr eden ikinci şirket ödülünü alırken, “Biz Capital’in araştırmasında hep 3. büyük oluyoruz. Ama hedefimiz birinci olmak. Düşen petrol fiyatları ve son dönem ataklarımızla umarım yakında en büyük olacağız” diye konuştu.

Mutlu olmamak enayiliktir

TÖRENE torunu Esra Tara Naamani ile katılan Şarık Tara, çocukları, torunları, torunlarının çocukları, damatlar ve gelinlerle birlikte 20-25 kişilik mutlu bir aile olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerle annemin bir sözünü paylaşmak istiyorum; ‘Madem bu dünyaya geldik, mutlu olmamak enayiliktir’ derdi. Ben her zaman uygulamaya çalışıyorum. Siz de mutlaka deneyin.”

8 kategoride 24 ödül verildi

Türkiye’nin En Büyük Şirketleri: TÜPRAŞ, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları.
Cirosunu En Çok Artıran Şirketler: Gama Endüstri Tesisleri, Aves Enerji Yağ ve Gıda ile Dumankaya İnşaat 
En Çok Kâr Eden Şirketler: Türk Telekom, Türk Hava Yolları ve Turkcell. 
Kârını En Çok Artıran Şirketler: Penta Teknoloji, Erpiliç Entegre Tavukçuluk ve Çelebi Hava Servisi. 
En Çok İhracat Yapan Şirketler:Tüpraş, Ford Otosan ve Oyak Renault.
İhracatını En Çok Artıran Şirketler: Gama Güç Sistemleri, Telpa ve Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri. 
En Çok İstihdam Sağlayan Şirketler: Türk Telekom, Polimeks İnşaat ve BİM Birleşik Mağazalar. 
İstihdamını En Çok Artıran Şirketler: Aydem Elektrik Perakende Satış, Balpet Petrol Ürünleri ve Doğa Organik Gıda.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)