BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarıgül CHP'ye katılacak mı?----

Sarıgül CHP'ye katılacak mı?

Sarıgül CHP'ye katılacak mı?
05 Nisan 2013 - 22:35 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk canlı yayınında soruları yanıtladı

İşte Kılıçdaroğlu'nun mesajları:
CHP SÜRECİN NERESİNDE?
-CHP bu sürecin demokrasi ve barış yönünde. Bu konuda ciddi önerilerimiz var. Bu ülkede gerçekten barış, demokrasi istiyorsanız, sorun yaratan maddeleri kaldıralım, darbe temizliği yapalım. Bu işin özü demokrasidir, bireysel hak ve özgürlükleri genişletirseniz sorun büyük ölçüde çözülür.
-Terör tamamen biter mi emin değilim ama marjinalleşir. Gelin yapalım.
EYALET NEDEN GÜNDEME GELDİ?
-Başbakan, birileri istediği için Eyalet konusunu gündeme getiriyor.
-Silahları bırakıp gitsinler diyor. Güzel, gitsinler. Gitmesinler diyen mi var. Ben diyorum ki, 'Biraraya gelelim, bu sorunu çözelim'. Bu sorunun çözülmesi için de raporlar hazırladık, öneriler getirdik. Gel diyoruz ki yüzde 10 barajını indirelim. 8 milletvekili hapiste. Oturduk bir protokol yaptık. Bunların parlamentoya gelmeleri yönünde. Ne oldu, o protokolü tanımadılar. Bu işin özünde güven vardır. Ben yaptığım görüşmelerde kimseyle paylaşılmasın dendiyse, MYK arkadaşlarımla bile paylaşmadım. Niye? Ben yıllarca devlette çalıştım. Devlet adamı diye bir kavram vardır.
-Hangi yollardan geldilerse aynı yollardan çıkabilirler. Ama ne diyorlar? Bize yasal güvence verin, TBMM güvence versin diyorlar. TBMM bu süreçle niye irtibatlı olsun. Zaten halkın kafasını karıştıran da bu. Bir şeyi dolaylı yollardan söylemek istiyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz. O nedenle de herkesin kafasında bunlar ne yapmak istiyor diye soru işareti var.
-Endişe şu. Bu çıtayı öyle bir yere koydular ki, eğer gerçekten çatışmasızlık dönemleri başlamazsa, eğer terör bitmezse eskiden daha kötü olacak. Bunu hepimizin bilmesi lazım. Karşı tarafın ne istediğini biz bilmiyoruz.
-Kılıçdaroğlu, 'sürece destek oranı' yorumları için "Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı bilmiyor musunuz? Eğer yüzde 50 destek olsa CHP'yi hayatta kaale almazdı" dedi.
-İstanbul'la ilgili birden fazla aday var. İki türlü yöntemle belirleyeceğiz. Bir kamuoyu yoklaması yapacağız, iki örgüt için eğilim çalışması yapacağız.
SARIGÜL İSMİNE SICAK BAKIYOR MU?
-Tabii önce üye olması lazım. (Bu bir çağrı mı?' sorusu üzerine) Ben çağrıyı defalarca yaptım, herkese yaptım. Gelmeliler, partiye üye olmalılar. Hatta Sayın Sarıgül 'Ben gelirsem 3 bin kişiyle gelirim' dedi. Niye 3 bin kişi, 5 bin kişi gelsinler.
-Dünkü maç (Fenerbahçe-Lazio) heyecanlı bir maçtı. Şunu söyleyebilirim. Fenerbahçe sahaya çok hakimdi. Eğer bu performans İtalya'da da gösterilirse başarılı olunur.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)