BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaray'daki toplantı neden geç başladı?----

Saray'daki toplantı neden geç başladı?

Saray'daki toplantı neden geç başladı?
20 Ocak 2015 - 06:40 www.finansgundem.com

Dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı 1 saat 20 dakika gecikmeli başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, 8 saat 35 dakika sürdü. Toplantının saat 11.00'de başlayacağının önceden bildirildiğini hatırlatan Arınç, toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun baş başa bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Toplantının bu yüzden 12.20'de başladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşti. Toplantıda masanın başına tek başına oturan Erdoğan’ın sağında Başbakan Ahmet Davutoğlu, solunda ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı MGK Salonu’nda yapılan toplantıya bakanlar 10.45’te gelmeye başladı. 11.00’de başlaması öngörülen toplantı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan’ın başbaşa görüşmesi uzayınca 12.20’de başladı. 15 yıl aradan sonra ilk kez cumhurbaşkanı başkanlığında yapılan toplantıya daha önce Cumhurbaşkanı Turgut Özal 7, Kenan Evren 4, Cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk ve Süleyman Demirel 2’şer kez başkanlık etmişti. Cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül hiç başkanlık etmedi.

ARINÇ: CUMHURBAŞKANI RUTİN OLARAK KATILMAYACAK

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 8 saat 35 dakika süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Arınç şunları söyledi:

-Toplantı Cumhurbaşkanımızın açılış konuşması ile başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız açılış konuşmasında, hükümetle uyumu bozmaya çalışan veya cumhurbaşkanı ve hükümet arasında çekişme varmış gibi gösterenlerin yanlış iş yaptığını söyledi.

-2014 yılının bir değerlendirilmesi yapıldı. Güvenlik ve asayiş konulu bir değerlendirme oldu. Çözüm sürecindeki gelişmeler ve paralel yapıyla mücadeledeki gelişmeler görüşüldü. 2014 yılının ekonomik gelişmeler açısından değerlendirmesi yapıldı. Gündemin son maddesinde ise Avrupa Birliği süreci ile ilgili gelişmeler değerlendirildi. Sonunda Cumhurbaşkanımız bir değerlendirmede bulundu ve toplantı son buldu.

-Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız, 26’sında her pazartesi yaptığımız gibi Başbakanlık’ta yapılacaktır. Bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması gündeme gelmemiştir. Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içerisinde tekrar bir toplantıya başkanlık etme isteğini ileri sürerse Başbakanımızla birlikte buna karar verebilirler. Rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır. Cumhurbaşkanımız anayasal yetkisini ne zaman kullanmak isterse Başbakanımızla bu konuyu kararlaştırabilirler.

- (Toplantının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasının başkanlık sistemine geçiş anlamına geldiği iddiaları) Bunlar o kadar temelsiz düşüneceler. Bunlar bir siyasetçiye yakışmaz.  

- Son günlerde Cizre’de yaşanan acı olaylar da gündemimizin içindeydi. (Hakkari’de 3 polisin halkı kışkırttığına ve bu olaylarda paralel yapının etkisi olduğuna dair iddialar) Bazı olaylarda paralel yapının da işbirliği içerisinde olabileceği istihbaratı saklama noktasında bazı eylemlerinin tespit edildiği konuşuldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)