BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSamsung iki yeni tablet duyurdu----

Samsung iki yeni tablet duyurdu

Samsung iki yeni tablet duyurdu
21 Haziran 2013 - 14:59 www.finansgundem.com

Samsung, bugün Londra'da gerçekleştirdiği etkinlikte Windows 8 ve Android'le çalışan iki yeni tablet tanıttı

Dünyanın dev teknoloji şirketi Samsung, bugün gerçekleştirdiği Premiere 2013 Galaxy & ATIV etkinliğinde tüketicilerine iki yeni tablet modelini tanıttı.
ATIV Q ve ATIV Tab 3 adı verilen bu 2 yeni tablet dünyanın en incesi olma özelliğine sahip. Windows 8 işletim sistemiyle çalışıyor, Android uygulamalarını da çalıştırabiliyor.

ATIV Q
ATIV Q kullanıcıların aynı cihaz üzerinde hem Windows 8 hem de Android (Jellybean 4.1) işletim sistemini tecrübe etmesine olanak sağlıyor. Doğrudan birçok PC kullanıcısının Android uygulamalara erişim konusundaki şikayetleri de dikkate alınarak tasarlanan cihazla kullanıcılar  Windows işletim sistemi üzerinde Google Play aracılığıyla Android uygulamalara erişebiliyor. Kullanıcılar dosyaları aktarabilirken, Windows 8’den Android’e klasör ve dosyaları paylaşabiliyor.
Her ortam ve ihtiyaca uygun çok yönlülük özelliği: ATIV Q, kullanıcılara tableti 4 farklı fonksiyonel modda kullanmalarını sağlayan yenililkçi bir tasarım sunuyor. Tablet şeklinde kullanım için ekran klavyenin üzerine yatırılabiliyor. Dizüstü bilgisayar şeklinde kullanılmak için ekran yukarıya kaldırılabiliyor, ekrandaki içeriğin karşınızda oturan bir kişi ile paylaşılabilmesi için ekran havada bırakılabiliyor veya ekran 180 derece döndürülerek film izlenebiliyor. Dördü bir arada tasarıma sahip ATIV Q, kullanıcıların anlık ihtiyaçlarına adapte edilebiliyor. ATIV Q ayrıca aşırı ince ve hafif olması sayesinde optimum düzeyde taşınabilirlik de sunuyor. Yalnızca 1.29 kg ağırlığında ve 13.9 mm kalınlığında olan cihazı gittiğiniz her yere kolayca taşıyabiliyorsunuz.
İzleme deneyiminde son nokta: ATIV Q’da dünyanın en yüksek QHD+ (3200x1800) çözünürlüklü ekranı bulunuyor. Tablette bulunan, 13.3” inç dokunmatik ekran, full HD cihazlarınkinden 2.8 kat daha yüksek (275ppi) ve mümkün olan en keskin ve ayrıntılı görüntüleri üretebiliyor. ATIV Q ayrıca dış mekanlarda ve hatta en aydınlık ortamlara dahi optimum izleme deneyimi sunmak için tasarlandı.
Gücünü Intel'in Haswell i5 işlemcisinden alan ATIV Q, 4GB of DDR3 RAM ve Intel HD Graphics 4400 ekran kartı ile üst seviye bir kullanım sunuyor. Bunların yanında cihazda, 128 GB SSD, 1 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0, micro HDMI, RJ45, kulaklık/mikrofon girişleri ve SD kart gibi özellikler yer alıyor.

ATIV Tab 3
PC gücüne sahip bir tablet olan ATIV Tab 3 kişisel bilgisayar deneyimini hiç olmadığı kadar mobil hale getiriyor. Günümüzün popüler akıllı cep telefonları kadar ince olan dünyanın en ince Windows 8 tableti, GALAXY serisinin lüks tasarımından çizgiler taşıyor.Windows 8 işletim sistemine sahip ATIV Tab 3 bütün Windows uygulamalarını ve programlarını çalıştırmanın yanı sıra, evde, ofiste veya hareket halinde olan kullanıcılara en iyi tecrübeyi yaşatmak için Office Home & Student yüklenmiş olarak tüketicilerle buluşuyor. Hem ATIV Q hem de Tab 3 yaratıcı uygulamalar ve işle ilgili programlarla etkileşim için S-Pen işlevselliği içeriyor ve bu sayede kullanıcılara kolayca yazılı güncellemelerini yapma ve çalışma imkanı sunuyor.
En üst düzeyde taşınabilirlik: ATIV Tab 3 hareket halinde olan kullanıcılar için mükemmel bir cihaz. Yalnızca 8.2 mm olan inanılmaz incelikteki ekranı ve 550g ağırlığı sayesinde seyahatlerde ve işle ev arasında taşımak için ideal. Ayrıca 10 saate kadar pil ömrüyle ATIV Tab 3, uzun uçuşlarda şarj aletiyle seyahat etme gerekliliğini de ortadan kaldırıyor.

SideSync teknolojisi hem ATIV Q’da hem de Tab 3’te yer alıyor ve kullanıcıların PC’lerindeki çalışmalarını, basit ve kolay bir şekilde ICS ve üstü sürümlere sahip Android işletim sistemli Samsung akıllı telefonlarında da sürdürmelerine olanak sağlıyor. SideSync teknolojisi sayesinde PC’ler mobil cihazlarla bir bütün oluyor. Bu teknoloji sayesinde cep telefonuna gelen SMS mesajlarına cevap yazarken PC’nin klavyesi kullanılabiliyor; haritalar daha geniş ekranda incelenebiliyor, fotoğraflar ve multimedya içerikler her iki cihazda da daha kolay görüntülenebiliyor. Ayrıca herhangi bir ATIV PC, mobil cihazları şarj etmek ve  yedekleme yapmak için kullanılabiliyor. SideSync uygulaması ile kullanıcılar iş hayatlarında ve günlük yaşamlarında daha az kesinti ile daha üretken olmanın keyfini çıkartıyor. Kolaylık ve kullanışlılık zamandan tasarruf etmek ve işleri daha kolay şekilde halletmek demektir. Samsung ATIV tabletleri de kullanıcılara tam olarak bunları sunar. Samsung, kişisel bilgisayar deneyimini daha çok yönlü hale getirerek iş yaşamını daha sorunsuz, yaşamı da daha konforlu hale getirmeye devam ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)