BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞam'a saldırı----

Şam'a saldırı

Şam'a saldırı
30 Eylül 2013 - 20:38 www.finansgundem.com

Suriye’nin başkenti Şam’daki Çin Büyükelçiliği’ne muhalif güçler tarafından havan topu saldırısı yapıldığı bildirildi

Çin devlet televizyonu CCTV, Suriyeli muhalifler tarafından bugün öğle saatlerinde Şam Büyükelçiliği’ne düzenlenen havan topu saldırısı sonucu bir yerel elçilik personelinin yaralandığını duyurdu. CCTV, Cumhurbaşkanlığı’nın bulunduğu bölgede yer alan diğer elçiliklerin de muhalif güçlerce benzer şekilde yapılan saldırılara daha önce hedef olduğunu belirtti.
ÇİN DIŞİŞLERİ: ŞOKE OLDUK
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Şam Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıdan şoke olduklarını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Hong Lei, elçilik bahçesine düşen bir hava topu mermisi nedeniyle Suriye vatandaşı bir personelin yaralandığını belirterek, "Çin, Suriye’deki ilgili tarafları Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşme’sine sıkıca bağlı kalmaya ve Suriye’deki tüm diplomatik personel ve binaların güvenliğini temin etmeye çağırır." dedi. Suriye’deki taraflara bir kez daha ateşkes çağrısı yaptıklarını kaydeden Sözcü Hong Lei ayrıca, bir an önce başlatılacak diyalog yoluyla krizin sonlandırılarak barış ve güvenliğin tesis edilmesini istedi.
Çin’in Suriye’deki büyükelçiliği Başar Esad’ın cumhurbaşkanlığı sarayının bulunduğu Muhacirin semtinde yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)