BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgınla ilgili gizli belgeler ele geçirildi----

Salgınla ilgili gizli belgeler ele geçirildi

Salgınla ilgili gizli belgeler ele geçirildi
01 Aralık 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Çin'in korona virüs salgının başında süreci yanlış ve eksik yönettiğini kanıtladığı iddia edilen 117 sayfalık belgelere CNN ulaştı. Belgelere göre, Çinli yetkililerin salgını hakkında dünyaya çok farklı veriler sunduğu ifade edildi.

Çin'in Hubei eyaletinde ortaya çıkan ve 1 yıldır dünyayı etkisi altına alan yeni ipucu korona virüs (Kovid-19) salgınına dair, Çin yönetiminin, salgının çıkışından yayılma aşamalarında çok yanlış iddia edildi.

CNN'nin ulaştığı bazı göre, Hubei eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden sızan 117 sayfalık belgelerde yazan yetkililerin Kovid-19 salgını hakkında dünyaya, içerideki durumu çok daha iyimser göstermek için bu geziler paylaştığı belirtildi.

Çin sağlık sistemi içinde çalışan biri belirterek, belgelerin 6 ayrı bağımsız uzman tarafından incelendiğini ve özgünlüğünün teyit edildiğini açıkladı.

KATI BÜROKRASİ ERKEN UYARIYI ENGELLEDİ

Belgelerin Çin'deki sağlık sistemindeki yetersizlikleri ortaya koyduğum ülkedeki salgının ilk dönemlerinde Kovid-19 vakalarının tespiti ve teyidinin 23 güne varan uzun bir sürede ve virüs testlerinde başarısızlık sonucu çoğunun negatif görüldüğünün altı çiziliyor.

Belgelerde iç denetimlerde salgının yayılmadığı sağlık sektöründe çevrildi. Altının çizildiği haberde, Çin'deki mevcut katı bürokratik yönetim modelinin salgın konusunda uyarı sistemini engellediği için sağlıkta yapıldı.

Çin sağlık sağlık yukarıdan aşağı aşağı bürokratik sınırlamalardan ötürü salgının ilk acil aşamalarını doğru yönetemediğini, bu süreçte yanlışılan aynı ve kurumsal başarısızlık modeli olduğu belirtildi.

SALGININ MERKEZİ WUHAN'DAN DAHA FAZLA GRİP VAKASI GÖRÜLDÜ

Çinli yetkililerin Hubei eyaletindeki Wuhan şehrini Kovid-19 salgınının merkezi olarak göstermesine rağmen, 2019 Aralık ayı başında Wuhan'a komşu diğer şehirler olan Yichang ve Xianning’ta daha önce hiç açıklanmayan, önceki yıla kıyasla 20 kat daha büyük bir grip salgını meydana geldiğine dikkat çekildi.

Kovid-19 salgının merkezi Wuhan’da 2 Aralık 2019 itibarıyla 2 bin 32 grip salgını tespit edilirken, 320 km batısındaki Yichang’da 6 bin 135, Xianning’de de 2 bin 148 vakanın kayıtlara geçtiğinin altı çizildi.

GİZLEME KASTI YOK

Sızan belgelerin, Çin hükümetinin Kovid-19 salgını ile ilgili bulduklarını gizlemeye yönelik kasıtlı bir girişimi dair hiçbir kanıt vermedi , değerlendirilirken, öte yandan yetkililerin salgının ilk patent erişebildikleri bilgilerle halka açıkladıkları bilgiler arasında çok sayıda tutarsızlığı ortaya koyduğu vurgulandı.

Belgelerde ayrıca, zaman zaman tartışmalara neden olan virüsün laboratuvardan sızma yönündeki iddialar üzerine herhangi bir bilginin dile getirilmediği veya kayıtlara geçirilmediği ifade edildi.

Özel hastanelerde korona vurgunu

Rusya'nın Kovid-19 aşısını olan 20 kişi korona virüse yakalandı

Lewis Hamilton korona virüse yakalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)