BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSalgın sonrası devlet bankaları tüm muslukları kıstı----

Salgın sonrası devlet bankaları tüm muslukları kıstı

Salgın sonrası devlet bankaları tüm muslukları kıstı
17 Nisan 2020 - 10:45 www.finansgundem.com

Rusya'da devlet bankaları salgında muslukları kıstı: Ekonomi Bakanı'na bile kredi yok!

Rusya'da korona virüs önlemleri nedeniyle zor günler geçiren iş dünyasına devlet bankaları da musluğu açmakta kararsız. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, salgın nedeniyle nakit sıkıntısı yaşayan işletmelere 6 ay vadeli faizsiz kredi desteği sözüne rağmen çoğu iş insanı kredi alamamaktan yakınıyor. Son olarak Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov iddiaları araştırmak için kredi başvurusunda bulundu.

Bizzat kredi başvurusunda bulunan Reşetnikov, sonucu Instagram hesabı üzerinden açıkladı:

"İki büyük bankayı aradım. Bir tanesinde hükümetin faizsiz kredi kararnamesinin henüz imzalanmadığını söylediler. Diğer bankada ise kredinin ancak Mayıs ayında verilebileceği söylendi."

Reşetnikov, bankaların başvuruları kabul ettiğini, ancak sürecin yavaş işlediğini belirtiyor.

Bugüne kadar bankalara yapılan toplam 24 milyar rublelik (323 milyon dolar) 3 bin 500 başvurudan sadece 1500'üne olumlu yanıt verilmiş. Onaylanan kredilerin toplam hacmi 400 milyon ruble (5,4 milyon dolar).

Öte yandan, RBC gazetesi devlet desteğine başvuran bazı şirketlerin başvurularının formaliteler nedeniyle reddedildiğini yazdı. En sık rastlanan ret sebebi, başvuruda bulunan şirketin faaliyet kodunun hükümetin açıkladığı liste ile uyuşmaması. Bu yüzden bazı otellerin, dişçilerin ve çocuk eğitim merkezlerinin desteklerden yararlanamadığı bildiriliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)