BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞaka yapılıyor sanıp telefonu Merkel'in yüzüne kapattı----

Şaka yapılıyor sanıp telefonu Merkel'in yüzüne kapattı

Şaka yapılıyor sanıp telefonu Merkel'in yüzüne kapattı
31 Mart 2020 - 09:10 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, gönüllü itfaiyecileri kutlamak için telefon etti, ancak Başbakan Merkel'in aradığına inanmayan itfaiye müdürü telefonu Başbakan'ın yüzüne kapattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel korona virüs riskine karşı kendilerini itfaiye merkezinde gönüllü olarak izole eden itfaiye görevlilerini bu davranışlarından dolayı kutlamak istedi.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre, Bergen auf Rügen kentindeki itfaiye binasını telefonla arayan Almanya Başbakanı hiç beklemediği bir karşılık aldı.

Merkel, telefonu açan itfaiye müdürüne adını söyledikten sonra kendilerini kutlamak için aradığını dile getirdi.

Ancak itfaiye müdürü André Muswieck arayanın Başbakan Merkel olduğuna inanmadı ve “Şimdi bu tür şakaları yapacak zaman değil” diyerek telefonu Başbakan Merkel'in yüzüne kapattı.

Kendisi de korona virüs nedeniyle evinde karantinada olan Merkel bunun üzerine basın ofisini arayarak durumu anlattı. Basın merkezinin devreye girmesiyle arayan kişinin gerçekten Başbakan Merkel olduğunu öğrenen itfaiye görevlileri bu kez telefonun başında toplanarak Merkel'in yeniden aramasını beklediler.

Bir süre sonra Merkel ikinci kez merkezi arayarak gönüllü itfaiyecileri bu örnek eylemlerinden dolayı kutladı.

Bölgede yayımlanan Ostzeitung'a konuşan André Muswieck, telefonla arayan kişinin kendisini Angela Merkel olarak tanıttığını belirterek “Bir radyonun telefon şakası yaptığını sandım. Böyle şakalar için zamanımın olmadığını kibarca ve kısaca söyledikten sonra kapattım” dedi.

Olayın yaşandığı Almanya'nın Baltık Denizi'ndeki en büyük adası olan Rügen'deki Bergen auf Rügen kentinde çeşitli mesleklere sahip gönüllü itfaiyeciler, korona virüse yakalanıp görevlerini yapamama riskine karşı Mart ayının ortasından itibaren itfaiye merkezine kapandılar.

Dış dünyayla bağlantılarını kesen itfaiyeciler sadece bir yangın durumunda dışarı çıkacak ve müdahalede bulunacak. Almanya'da profesyonel ve resmi itfaiye kuruluşlarının yanında amatör ve gönüllülük ilkesine göre işleyen ikinci bir itfaiye teşkilatlanması da bulunuyor.

Bu teşkilatta farklı mesleklerden insanlar ücretsiz olarak yangın söndürme veya doğal afetlere müdahale gibi görevleri üstleniyorlar.

Merkel'in üçüncü koronavirüs testinin sonuçları açıklandı

ABD ordusunda korona virüsten ölenlerin sayısı 3'e çıktı

İtalya'da son 24 saatte 812 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)