BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSahte uygulamalara dikkat! Kişisel verileriniz risk altında----

Sahte uygulamalara dikkat! Kişisel verileriniz risk altında

Sahte uygulamalara dikkat! Kişisel verileriniz risk altında
05 Eylül 2023 - 15:25 www.finansgundem.com

ABD merkezli teknoloji ve yazılım şirketi Google'ın uygulama platformu Google Play ile ilgili Hindistan’daki yetkililer ve teknoloji uzmanlarından dikkat çekici bir uyarı geldi.

Hindistan’da yetkililer ve teknoloji uzmanları, Google’ın uygulama indirme platformu Google Store’da birçok uygulamanın sahtelerinin olduğunu ve bu uygulamaları indirmenin büyük bir risk yarattığını duyurdu.

Hint medyasında yer alan haberlerde özellikle ülkede çok yaygın kullanılan Signal ve Telegram gibi uygulamaların sahtelerinin olduğu ve dikkat etmeyen bir kullanıcının bunları indirerek kişisel verileri ve paralarını riske attığı belirtildi.

Signal Plus Messenger ve FlyGram gibi uygulamaların neredeyse birebir aynı logo ve içeriklerine sahip uygulamaların virüs yayabildiği ve banka hesabı bilgileri, kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgileri ele geçirebildiği kaydedildi.

“Sahte uygulamalar çok tehlikeli olabilir”

Hint medyasında yer alan haberlerde Signal ve Telegram’ın gelen şikayetler üzerine bunları kaldırmak için işlem başlattığı fakat yüzlerce insanın son 9 ay içerisinde bu uygulamaları indirdiği de belirtildi. Yetkililer uygulamalar indirilmeden önce kullanıcının detaylıca platform üzerinde inceleme yapması gerektiğini de söyledi.

Yetkililer, “Google’ın uygulama mağazasından indirilen sahte uygulamalar çok tehlikeli olabilir. Eğer bunları indirdiyseniz hemen silin. Fakat uygulamaları silmenize rağmen telefonu fabrika ayarlarına da almak doğru bir adım olacaktır çünkü yazılım uygulama silinmesine rağmen cihazda kalabilir” dedi.(Sözcü)

25 yılını geride bırakan Google'a şok suçlamalar

 

Google'ın Ruslara olan borcu 200 milyon doları aştı

 

Google'a 5 milyar dolarlık dava şoku!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)