BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte emeklilik çetesi----

Sahte emeklilik çetesi

Sahte emeklilik çetesi
19 Mart 2022 - 09:25 www.finansgundem.com

Aldıkları paralar karşılığında sahte engelli sağlık raporları hazırlayan çete çökertildi. Yapılan operasyonlarda 93 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli’de malülen emeklilik için rüşvet karşılığı usülsüz olarak sağlık kurulu raporu çıkaran çete çökertildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, hastanelerden alınan engelli raporlarına ilişkin özel bir çalışma yaptı. KOM şubede oluşturulan özel ekip, yapılan ihbarları değerlendirirken engelli raporu alan bazı kişilerin farklı şehirlerden Kocaeli’ye geldiğini tespit etti. 22 kişilik bir şebekenin izine ulaşan ekipler, sahte engelli raporlarının Kocaeli’deki 2, İstanbul’daki bir hastaneden çıkarıldığını belirledi.

Heyete girmeden önce ilaç veriliyor

Şebekenin yöntemleri operasyonla deşifre edildi. Buna göre ‘şeker hastalığı’ bahanesiyle sahte engelli raporu almak isteyenlere, heyete girmeden önce eczaneden alınan şeker ilaçları verilirken, psikiyatrik rahatsızlık için rapor almak isteyenlere de 3 farklı hastanenin psikiyatri kliniğinden alınan ilaçlar yazdırılıyor. Ardından da heyette kullandığı ilaçlar gerekçe göstererek psikiyatrik rahatsızlığı olduğu izlenimi verip malulen emeklilik için olumlu rapor çıkartılıyor.

20-50 bin lira arasında para talep ediliyor

Sahte engelli raporu çıkararak emekli olmak isteyenler ile doktor ve sağlık çalışanları arasında aracılık yapan 16 şebeke üyesini takip eden polis, tahlillerde ve röntgenlerde usülsüzlük yapıldığını belirledi. KOM polisleri şebekenin engelli raporu alarak emekli olmak isteyen kişilerden sağlık durumlarına göre 20 bin ile 50 bin lira arasında para talep edildiğini de tespit etti.

54'ü de sağlam çıktı

Sahte engelli raporu ile emekli olan 54 kişiyi de gözaltına alan ekipler, emekli olan kişileri farklı hastanelerde muayane ettirip yeniden heyete soktu. Emekli olanların çoğunluğunun engellilik oraranın yüzde sıfır ile 10 arasında olduğu ve malulen emekli olmaya yetecek düzeyde engelliğinin olmadığını tespit etti. Sahte raporla emekli olanların, emeklilik ikramiyeleri ve aldıkları emekli maaşlarının yüzbinlerce lirayı bulduğu öğrenildi.

Mahkemeye çıkarılanlardan aralarında 1 doktor, 2 hemşire, tıbbi sekreter, eczacı, diğer şebeke üyeleri ile sahte rapor alan şüphelilerden 51’i tutuklandı.

Alain Delon, ötenazi istiyor!

 

Yıllardır milleti telefonla dolandıran çeteye operasyon

 

Kıdem tazminatı ve 3600 ayrıntısı: İşte erken emeklilik formülü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)