BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıllardır milleti telefonla dolandıran çeteye operasyon----

Yıllardır milleti telefonla dolandıran çeteye operasyon

Yıllardır milleti telefonla dolandıran çeteye operasyon
18 Mart 2022 - 08:46 www.finansgundem.com

Kendilerini asker ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çete, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonuyla çökertildi.

Kendilerini asker ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çete, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonuyla çökertildi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği İstanbul merkezli 9 ildeki eş zamanlı operasyonda, yaklaşık 11 milyon liralık dolandırıcılık suçu işleyen çetenin lideri olduğu belirtilen kişi de sevgilisiyle kaldığı evde kıskıvrak yakalandı

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis-asker olarak tanıtıp yaklaşık 11 milyon liralık vurgun yapan siber dolandırıcılık çetesini çökertti. 52 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan operasyon sonucu çok sayıda şüpheli yakalandı.Çete lideri, sevgilisi ile kaldığı evde gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları şikayetler ve yaptıkları çalışmalar üzerine aradıkları insanlara kendilerini polis ve asker olarak tanıtıp, FETÖ ya da başka terör örgütlerinin isimlerini vererek siber dolandırıcılık yapan bir çeteye sabah saatlerinde operasyon yaptı.

9 ildeki eş zamanlı operasyon 

Bugüne kadar yaklaşık 11 milyon liralık dolandırıcılık suçu işleyen çeteye yönelik, aralarında Şanlıurfa ve Gaziantep'in de bulunduğu 9 ildeki eş zamanlı operasyona özel harekat polisleri de destek verdi. 52 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilere yönelik operasyonda çetenin lideri olduğu belirtilen kişi, İstanbul'un Fatih ilçesinde sevgilisiyle kaldığı evde kıskıvrak gözaltına alındı.

Siber dolandırıcılık çetesinin, vurgunda elde ettikleri parayı oto galeriler ile altın ve Bitcoin (kripto para birimi) alarak piyasaya sürdükleri belirtildi. Daha önce 3 ara operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin ise, tutuklandığı öğrenildi.

Türkiye’nin en büyük yasadışı bahis çetesi çökertildi!

 

Marketlerin kabusu silahlı çete çökertildi

 

‘Sahte aşı’ çetesi çökertildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)