BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞahin Alpay: CHP'ye oy verin----

Şahin Alpay: CHP'ye oy verin

Şahin Alpay: CHP'ye oy verin
08 Mart 2014 - 15:32 www.finansgundem.com

Zaman yazarı Şahin Alpay sadece kendi oyunu açıklamakla kalmadı, okurlarını da CHP'ye oy vermeye çağırdı

İki yerel seçimde de oyunu AKP 'ye verdiğini söyleyen Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde bu kez oyunu CHP 'ye vereceğini açıkladı.
Hakkında bir çok akçeli işlere karıştığı iddiası bulunan bir Başbakan'ın bu ülkeyi daha fazla yönetmemesi gerektiğini yazan yazar, okurlarını da CHP'ye oy vermeye çağırdı. Alpay'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

CHP İSTANBUL ADAYININ DOĞRU ADAY OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM
İstanbul’da yaşıyorum. Son iki (genel değil ama) yerel seçimde oyumu iki sandıkta da AKP’ye vermiştim
Kararımı çoktan verdim, bu defa oyum CHP’ye... Oysa, okurlarımın iyi bildikleri gibi, CHP’ye çok eleştirim var. Bu partinin saflarında otoriter Kemalizm, baskıcı laiklik ve tek-kültürcülük yandaşları, askeri vesayete özlem duyanlar önemli bir yer tutuyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının doğru tercih olup olmadığını bilmiyorum. İki dönemdir görev yapan AKP’li belediye başkanı Kadir Topbaş, görebildiğim, bilebildiğim kadarıyla, başarılı oldu. Ona oy verdiğim için pişmanlık duymadığımı söyleyebilirim. Erdoğan ve çevresindeki klik, her işe olduğu gibi, İstanbul’un işlerine de karışmasaydı, Topbaş belki daha da başarılı olurdu.

ÇÜNKÜ İKTİDARDA KALMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR
Peki, o zaman niye oyum CHP’ye? Şöyle düşünüyorum: Eğer burası normal bir demokrasi olsaydı, büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla gündeme gelen ve bir kısmını da kabullendiği suç iddiaları karşısında Erdoğan’ın başbakanlıktan istifa etmesi gerekirdi. Fakat öyle yapmıyor. Artık iyice kullanılmış, kabak tadı vermiş “Fethullahçı komplo” bahanesine sığınarak iktidarda kalmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

ÜLKE ARTIK ONUN TARAFINDAN YÖNETİLEMEZ
 Ama Türkiye artık “benden olmayan vatan hainidir” diyerek toplumu kutuplaştıran, birbirine düşüren; hakkındaki yolsuzluk iddialarının soruşturulmasını engellemek için hukuk devletini yerle bir eden; ülkeyi kargaşaya, keyfî ve otoriter bir tek – adam yönetimine doğru götüren; dışarıda ülkenin itibarına zarar veren bir başbakan tarafından yönetilemez.
AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ ÇIKABİLİR
 Evet, AKP bu seçimden Erdoğan ve kliğinin beklentisi doğrultusunda birinci parti çıkabilir. Çünkü bu, bir yerel seçim. Birçok yerde AKP’li belediyelerin başarılı olduğunu düşünenler az değil. “Rüşvet her zaman vardı, bu iktidar hiç olmazsa sosyal yardımlarla, genel refah artışıyla durumumuzu iyileştirdi; alternatif göremiyoruz…” diye düşünenler de çok olabilir. Yolsuzluğun boyutlarını henüz kavrayamayanlar ve açılan soruşturmayı “günah işleme özgürlüğü”nün ihlali olarak görenler de hesaba katılmalı.
YARGILANMA KORKUSUYLA PARTİNİN DENETİMİNİ ELİNDEN KAÇIRMAK İSTEMİYOR
 Ne var ki Erdoğan artık toplayabileceği oyların cumhurbaşkanı seçilmesine yetmeyeceğini gördü; beklentisini iyice düşürdü: “Birinci parti olursak, bu milletin dürüstlüğümüzü tasdik ettiği anlamına gelir…” demeye başladı. Parti tüzüğünü değiştirip dördüncü dönem başbakan olmaya hazırlanıyor. Zira partinin denetimini elinden kaçıracak olursa, yargılanmaktan kurtulamayacağını düşünüyor olabilir

AKP KENDİSİNİ DÜZELTME İMKANI BULABİLİR
 Bu seçimden AKP birinci parti çıksa da, oyları hatırı sayılır bir şekilde gerileyecek olursa, bir umut, AKP’nin aklı başında yöneticileri ve milletvekilleri, Erdoğan ve kliği ile yola devam etmenin partiye büyük zarar vereceğini görebilir; AKP kendisini düzeltme imkanı bulabilir.

KILIÇDAROĞLU 'NUN HUKUK DEVLETİ İÇİN VERDİĞİ MÜCADELE TAKDİRE ŞAYAN
 Öte yandan Sayın Kılıçdaroğlu’nun hukuk devleti için verdiği mücadele takdire şayan. Bu mücadeleyle desteğini artırdığını gören CHP, belki diyorum, otoriter Kemalizm’den, vesayetçilikten arınıp özgürlükçü ve çoğulcu demokrasiyi kararlılıkla savunur hale gelebilir. Parti içindeki Yenilikçi grup bu yönde az da olsa umut veriyor. CHP’nin gerek oturduğum Beşiktaş ilçesinde, gerekse memleketim Ayvalık’ta, başarısız belediye başkanlarını yeniden aday göstermekten imtina etmiş olması da hayra alamet.

OKURLARIMI CHP'YE OY VERMEYE ÇAĞIRIYORUM Sonuç olarak: Bu yerel seçim Erdoğan hükümeti için bir güven oylamasına dönüştü. Bu koşullarda ve yukarıda saydığım nedenlerle 30 Mart’ta oyumu, AKP’nin karşısındaki en güçlü rakip olan CHP’ye vereceğim. Okurlarımı da CHP’ye oy vermeye çağırıyorum. Bu seçim rüşvete, yolsuzluğa, yönetimde keyfiliğe ve otoriterliğe “dur” demek için bir fırsat.
YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oy oy eminem09 Mart 2014 08:10

    bir akpli olarak oyumu akp dışında herhangi bir partiye vereceğim.

  • ılgaz09 Mart 2014 03:10

    it ulur kervan yürür.durmak yok yola devam.RTE BİR DÜNYA LİDERİ OLMUŞTUR.UYANIN ARTIK...

  • eren09 Mart 2014 02:15

    bır mhp li olarak oyumu AKP VERECEM.

  • Ulaş09 Mart 2014 00:39

    Eskimiş köhneleşmiş bir parti, bu partininde çöpe atılması gerekir artık. Çağdaşlığı demokrasiyi emeği insan haklarını hiç birini temsil edecek nitelikte değil.

  • Cem09 Mart 2014 00:36

    Oy vereceğiz de ama çok FIS bir parti. yıllardır sadece yaygara koparmaktan başka marifetleri yok ki

  • murat09 Mart 2014 00:18

    cemaate 28 şubatta asker bu hakaretleri etmedi,hiç kimse etmedi,başbakan ise ağzını açıyor hakaret kapatıyor hakaret,şu an destekleyenler mamacılar,kriz olursa onlarda desteklerini çeker,toplum aşırı kutuplaştı,sonu hiç iyi görmüyorum.

  • yasin09 Mart 2014 00:15

    süper yazmış hukukun üstünlüğü kalmadı ülkemizde buna dur demek lazım

  • hasan08 Mart 2014 23:33

    izanı,idrakı olmayan bidon kafalılar böylelerinin peşinden koyun gibi gider.

  • ANK08 Mart 2014 22:58

    Hani bir kova suya bir damla çiş katarsan artık abdest alınmaz Artık sizle yolumuz ayrılmıştır Allemeyi cihan olsanız yapılan bütün hizmetlerin ettiniz içine

  • ANK08 Mart 2014 22:55

    Yazıklar olsun yıllardır verdiğimiz emeklere

  • dağhan08 Mart 2014 22:45

    hapishaneler boşaltılıyor çalanlara hırsızlara yer açmak için.

  • sol08 Mart 2014 22:35

    adam zaten sol görüşlü. chp ye destek verşn demesi normal. cemaat adına konuşma yapabilecek biri değil ki. yazar olarak fikrini yazmış. hülooooog

  • seranat08 Mart 2014 22:16

    Böyle yazarlık mı olur, kınıyorum. Düne kadar otladığın yere bu gün ne yapıyorsun...??

  • klmn08 Mart 2014 22:03

    anlaşılan paralel yapı Allah'tan başka herkesi dinlemiş!

  • kaan08 Mart 2014 21:51

    milletin kasetlere pek de inanmadığı meydanlardaki kalabalıktan anlaşılıyor.. kast de tutmadı, sıradaki gelsin...

  • kamil08 Mart 2014 21:40

    "kişi sevdiği ile beraberdir." "düşmanınım düşmanı sevdiğimdir."

  • dlbyz08 Mart 2014 21:33

    herkes oy istiyor yada yönlendiriyor normal bu oy dilencileri günün modası millette acayip secime susamış işini yapan yok be

  • şahin alpay08 Mart 2014 21:02

    şahin beyi severim, iyi bir entelektüeldir. ama cemaati temsil etmez. tüm hayatı sol ideoloji ile geçmiştir. kendi fikrini yazmış. saygı duyarım, ama kimseyi temsil etmiyor.

  • anonymous08 Mart 2014 20:48

    ya akp li dostlar, siz zannediyormusunuz ki akp içinde rahatsızlık yok ? İçerde ne kazanlar kaynıyor ama RTE öyle bir baskı kuruyor ki kimsenin sesi bile çıkmıyor çıkamıyor.. Durumdan o kadar rahatsız vekil varki aklınız durur.. İstifaları önlemek için düzenli ikna ve tehdit turları düzenleniyor içerde hiç haberiniz yok..Hala boş boş konuşuyorsunuz.. Cemaatçi vekiller hala niye istifa etmedi zannediyorsuz ?? Şu 30 mart geçsin bakın daha neler oluyor..

  • anonymous08 Mart 2014 20:12

    Benim teklifim ise tamamen muhalefet kanalınadır.. CHP nin önde olduğu yerlerde MHP CHP yi, MHP nin önde olduğu illerde CHP MHP yi desteklemelidir..Muhalefet bunu yapmalıdır..

  • baye08 Mart 2014 19:04

    Alpay bey Chp ye oy verin diyeceğine Chp nin bu ülkeye hizmetlerini anlat ta bilelim. Akp nin yaptıklarını bu millet gördü....

  • yunus08 Mart 2014 19:03

    dune kadar bu zamancılar başbakanı yere göğe sığdıramıyorlardı noldu şimdi tabi dersaneler kapatılınca para musluklarınız kapanacak değilmi hangi yuzle ALLAH ın huzuruna çıkacaksınız acaba

  • efe08 Mart 2014 19:00

    Sizler kime hizmet ediyorsunuz?Eğer sizler doğru iseniz ses kayıtlarının pensilvanyada ne işi var?Bunu millete açıklayın.Gazetenizi iyiki bırakmışım.

  • akpli08 Mart 2014 18:37

    akp iyi de başçalan kötü, yoksa oylar akpye. başçalan gidene kadar akpye oy yok!

  • tarih anlatacak08 Mart 2014 18:22

    cehape ve cemaat yanında mehape birbirine tamamen zıt düşünce bunlar secime kadar tabanları sesini yükseltmez secimden sonra parti tabanları ayaklanır ülkeyi işin içinden cıkılmaz hale getirirler ...bir taraftan bu üçlü koalisyonun acıkladıgı bir porojesi yok...belediyelerinde bitirilmiş bir eser daha duymadık tanıtılmadı....kk yurt dışı gezilerinde ülke ekonomisini yerin dibine koyan acıklamaları ...devletin devamlılıgını sürdürecek herhangi bir uyumun olmayışı...şimdi bu yönlendirmelere ne sebebten dolayı düşünmeye deger bulucam...

  • munci08 Mart 2014 18:01

    CHP’nin gerek oturduğum Beşiktaş ilçesinde, gerekse memleketim Ayvalık’ta, başarısız belediye başkanlarını yeniden aday göstermekten imtina etmiş olması da hayra alamet. diyor kendini yazar sanan muhteris. sen ilk önce beşiktaşa aday gösterilen Murat Hazinedar'ın ne tür bir fırıldak avukat olduğunu öğren sonra da gel bize nasihat ver.

  • YNG08 Mart 2014 17:38

    İstersen eğer sana verelim ama oyu değil ODUNU projelerini anlat ve isbatla belki yazılarında dök ü bu insanlar anlasın

  • kara08 Mart 2014 17:32

    Sevgili zaman yazarı her kisi kendi oyundan mesul bu sekilde buyuk vebal almis oluyorsun. Allah islah etsin sizi

  • Dürüst vatandaş08 Mart 2014 17:22

    Gandi'yi çok seviyorum!

  • hakkı08 Mart 2014 16:47

    erdoğan ve hırsızları olmasa aslında babacan, şimşek gibi adamlara, topbaşa oy verilir demek...yani akp kendini düzeltene, erdoğandan kurtulana kadar muhalefete oy verilir, sonrasında dönülebilir demek istiyor. bence haklı da erdoğan bir dersi hakkediyor yoksa iç savaş çıkartacak koltuk için

  • hakkı08 Mart 2014 16:45

    chp ülkeye demokrasiyi getirebilir en azından akp gibi tüm kolluk kuvvetlerini, kurumları kendine bağlamaya çalışmaz, akp Erdoğan diktasında ve böyle demokrasi olamaz. akp den nemalananlar bu düzenin bitmesini istemez tabii, hırsızlığın ne önemi var ki para gelsin de nereden gelirse gelsin olmuş akp lilere göre, din tüccarları

  • kurt08 Mart 2014 16:37

    hiç önemli gegil cemaatlar nereye oy verirse biz vatandaş olarak yapılan hizmetlere bakarız cemaatların böyle bir sıkıntısı yok

  • xx08 Mart 2014 16:22

    istanbullu şöyle yazmış işten eve iki saatte gidiyorum öyleyse tüp geçide üçüncü köprüye kanal istanbula taksimin yayalaştırılmasına karşı çıkanlardan değilsin öylemi

  • beşiktaşlı08 Mart 2014 16:20

    Senin yazılarını yıllardan beri okuyorum.Ve şunu anladım ki bu kadar karakterden ve ahlakdan uzak,yazdıklarıyla biz okurlarını kandıran ve yanıltan senin gibi yazar müspettelerini Allaha havale ediyorum.

  • Deniz Can08 Mart 2014 16:15

    Neyin ne olduğunu bilmeden bu partiye oy vereceğim diyor! sizde bilip bilmeden bu partiye oyverin diyor! İlginç! zaten bu memleketin bir yere gelemeyişinin nedeni tercihlerin hep bilip kulanılmasından, sadece dogmalrı iyi kullanlanların peşinden gidilmesinden! Bende bir alevi olarak bu defa oylar AKP ye diyorum! kimlerin neler yapmaya çalıştığını çok iyi gözlemliyoruz. yıldız yukselen ulkemizi kmlern ne hale getirdiğinide çok iyi görüyoruz. neden niçininide çok iyi biliyoruz

  • Musty ULUÇAY08 Mart 2014 16:10

    Öküz öldü ortaklık bozuldu! 'Hiç Bir Ülke Yoktur Ki Kendi Içinden Bizim Ki Kadar Hain Yetiştirebilsin'.İsmet İnönü

  • istanbullu08 Mart 2014 16:08

    işten eve 2 saatte gidiyorum..istanbullu 20 yıldır akp tarafından yönetiliyor ve trafik sorunu hergün dahada artıyor niye oyumu vereyimki..

  • Sosyal Demokrat08 Mart 2014 16:05

    Niye CeHaPa ye oy verecegiz ki? ne sunabilirki bu topluma? sadece fetonun oyunlarından medet umuan partiden vatana millete ne fayda gelir ki? acizliklerinden dolayı Cemaate sarılmışlar!

  • ergn08 Mart 2014 16:01

    Külahıma anlat...Siz kemdi başınıza karar veremezsinizki,pensilvania ne derse o.Ve onun dediğini yapıyorsunuz...

  • Dayanın az kaldı08 Mart 2014 15:56

    Herkesin RTE'den kurtulmak için birleşmesi gerekiyor , bu açıdan Şahin Alpay'ı kutluyorum.

  • xx 08 Mart 2014 15:54

    hem sen kimsin la alttarafı bi yazarsın banene sen kime oy veriyorsun benim aoyomdan sanene la insanları kuş beyinlimi sanıyorsunuz neymiş şahin alpay şuna oy veriyo huraaa hadi bizdemi verelim

  • xx08 Mart 2014 15:44

    topbaş başarılı ama onlara artık oy vermeyecem neden peki çünki onlarla ayran iştik ayrı düştük yani artık bizim çıkarlarımıza göre hareket etmezler hatta bizi bir kaşık suda bogacaklar demeye getirmiş