BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞahenk'ten Yunanlara ilginç teklif----

Şahenk'ten Yunanlara ilginç teklif

Şahenk'ten Yunanlara ilginç teklif
08 Ekim 2013 - 09:16 www.finansgundem.com

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi 2013"e katılarak ilginç bir teklifte bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atina'da International Herald Tribune ve Kathimerini gazetelerinin öncülüğünde düzenlenen "Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi 2013"e katılarak bir konuşma yaptı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atina'da International Herald Tribune ve Kathimerini gazetelerinin öncülüğünde düzenlenen "Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi 2013"e katılarak bir konuşma yaptı. Zirveye Akdeniz ülkelerinden çok sayıda davetli katılırken, Yunan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni de zirvede bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye'den Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de zirvede bir konuşma yaptı.
Zirvede "Bölgede İşbirliği" başlıklı bir konuşma yapan Bağış, AB ülkelerinin Türkiye'ye uyguladıkları vizeyi eleştirdi. Bağış, "AB ülkelerinin Türkiye'ye uyguladıkları vizeyi kaldırmaları gerekiyor." dedi.
Bakan Bağış, Türkiye ve Yunanistan'ı Ege'nin fırsat denizine dönüşmesi için işbirliği yapmaya davet etti. Lüks turizmin her iki ülkeye de çok önemli kalkınma fırsatları getirebileceğine işaret eden Bağış, yıllık değerin 1 trilyon Euro olarak tahmin edildiğini söyledi.
Vize konusunu da gündeme getiren Bağış, çok sayıda Türk turistin komşu ülkeyi ziyaret etmek istediğini, bunun için de Yunan hükümetinden kısıtlamaları kaldırmaları için Avrupalı ortaklarını ikna etme adına daha fazla çaba göstermesini istedi. Bağış, "Bolivyalı turist vizesiz geçerken, Türk turist kuyrukta bekliyor." ifadelerini kullandı.
Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artışa dikkat çeken Bakan Egemen Bağış, geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının 30 milyonu geçtiğini, 2020'de bu sayının 50 milyona ulaşmasını beklediklerini vurguladı.
ŞAHENK: ORTAK YAT YARIŞI YAPALIM
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan hükümetlerine çağrıda bulundu ve ortak bir komite kurulmasını talep etti.
Şahenk, iki ülkenin ortak turizm ürününü tanıtmalarını isteyerek turizm sektörü tarafından bunun destekleneceğini kaydetti. Şahenk ilginç bir teklifte de bulunarak Yunanistandan'dan başlayıp Türkiye'de biten bir yat yarışı önerisinde de bulundu. Şahenk, "Bunu yapabilir miyiz, yaparız" dedi.
Doğuş Grubu, son dönemde Atina'daki Yunan Lamda firması ile marinalar ve emlak sektörüne önemli yatırımlarda bulunmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)