BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabiha Gökçen Havalimanı satılıyor iddiası----

Sabiha Gökçen Havalimanı satılıyor iddiası

Sabiha Gökçen Havalimanı satılıyor iddiası
26 Aralık 2023 - 13:39 www.finansgundem.com

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tüm işletme haklarını elinde bulunduran Malezyalı şirket Malaysia Airports Holdings Berhad'ın ortaklık için IC Holding ile görüştüğü iddia edildi.

IC Holding'in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak olmak üzere havalimanı işletmesinin tüm hisselerine sahip olan Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ile görüştüğü öne sürüldü. MAHB yetkilileri, IC Holding ile stratejik işbirliğine girmekte olduklarını söyledi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, görüşmeler henüz ilk aşamada ve anlaşma yapılmış değil. 

Ocak-kasım döneminde yıllık yüzde 21'lik artışla 34 milyon yolcuya hizmet veren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yılan hikayesine dönen ikinci pisti dün düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. 

Sabiha Gökçen, yolcu sayısına göre İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı'nın ardından Türkiye'de üçüncü sırada bulunuyor.

İbrahim Çeçen'in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Holding, 2018 yılında Antalya Havalimanı işletmesindeki yüzde 49'luk payını 360 milyon euroya Tav Havalimanları Holding'e satmıştı. 

IC Holding, Kütahya'daki Zafer Havalimanı'nı da işletiyor.

30 Nisan 2014 tarihi itibariyle Hindistanlı GMR Grubunun, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle de Limak Yatırım’ın hisselerini satın alan MAHB, Sabiha Gökçen'in işletmesinin tüm paylarını elinde bulunduruyor.

Üçlü konsorsiyum, 2008 yılında 1,9 milyar euroya Sabiha Gökçen'in 20 yıllık işletme hakkını almıştı.

Serhat Soğukpınar, Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su olarak atandı

Öte yandan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Serhat Soğukpınar'ın 26 Aralık itibarıyla Üst Yönetici (CEO) olarak atandığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Soğukpınar, kariyeri boyunca ulaşım sektörünün önde gelen firmalarında uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

Erdoğan: Hainlerin yularını tutanlar bizi yolumuzdan alıkoyamaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)