BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı'dan engellilere seçim çağrısı----

Sabancı'dan engellilere seçim çağrısı

Sabancı'dan engellilere seçim çağrısı
02 Aralık 2013 - 06:16 www.finansgundem.com

Güler Sabancı: Engellilerin politika ve programlarla ilgili karar alma ve uygulama mekanizmalarına etkin katılımları için yerel seçimler fırsat

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verdiği mesajda, engellilerin politika ve programlarla ilgili karar alma ve uygulama mekanizmalarına etkin olarak katılmaları için yerel seçimlerin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
‘Demokrasimiz gelişir’
Güler Sabancı, Sabancı Vakfı olarak engelli bireyleri toplumla bir bütün gördüklerini, 39 yıldır engelli haklarının savunucusu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Engellilerin toplumda eşit fırsatlardan yararlanmaları, eğitimden istihdama, kültür sanattan sosyal hayata topluma aktif olarak katılmaları için çalışıyoruz. Gerek hibe programlarımız, gerekse burs ve işbirliklerimizle engellilerin toplumda hak ettiği şartları elde etmeleri için sosyal yatırımlarımıza devam ediyoruz.”
Engellilerin toplumsal hayata katılımındaki en büyük engelin, kendileriyle ilgili karar alma süreçlerine dahil edilmemeleri olduğunu ifade eden Sabancı,  “Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, engellilerin politika ve programlarla ilgili karar alma ve uygulama mekanizmalarına etkin katılmaları gerektiğini savunuyor.
Yaklaşan 2014 Yerel Seçimleri bu anlamda önemli bir fırsat. Engellilerin yerel yönetimlerde aktif olarak yer almalarının yolunu açmalıyız. Engellilerin haklarını gözeten bir yönetim anlayışı, katılımcı demokrasiyi de geliştirir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)