BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı Holding'den deprem bölgesine 12 milyar TL'lik kaynak ----

Sabancı Holding'den deprem bölgesine 12 milyar TL'lik kaynak

Sabancı Holding'den deprem bölgesine 12 milyar TL'lik kaynak
02 Mart 2023 - 10:29 www.finansgundem.com

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, deprem bölgesine bugüne kadar enerji, banka finansmanı, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı alanlarında 12 milyar TL’lik bir kaynağı bölgeye tahsis ettiklerini açıkladı.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, geçtiğimiz ay yaşanan deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

06 Şubat’ta gerçekleşen, 11 ilimizde yıkıma neden olan ve bölgedeki 7 bine yakın Sabancı Topluluğu çalışanının doğrudan etkilendiği depremlere ilişkin Cenk Alper, “Sabancı Topluluğu olarak bölgede yaşanan felakette 19 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan depremlerde 2 bin 343 çalışanımız ise evini kaybetti. Bütün bu zorlu koşullara rağmen Enerjisa çalışanlarımız bölgede ilk andan itibaren elektrik dağıtım şebekesini ayağa kaldırmak için büyük özveriyle çalıştılar” dedi.

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede olan ve yapılacak destek için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçtiklerini belirten Cenk Alper sözlerine şöyle devam etti: “Sabancı Topluluğu olarak çevre halkı ve çalışanlarımıza 44 lokasyonumuzda barınma ve konaklama imkânı sağladık. Bugüne kadar bölgeye 750 konteyner, 148 mobil tuvalet, 56 TIR ihtiyaç malzemesi ve 75 bin destek paketi gönderdik. Bu desteklerin yanı sıra, günde 26 bin 200 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz.”

Sabancı Gönüllüleriyle birlikte bölgedeki yardım çalışmalarına tam destek veren Sabancı Topluluğu, bugüne kadar enerji, banka finansmanı, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı alanlarında 12 milyar TL’lik bir kaynağı bölgeye tahsis etti.

“TÜM YARALAR SARILINCAYA KADAR SEFERBERİZ”

Cenk Alper, “Arama kurtarma çalışmalarına destek olmak adına, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200 kişilik Sabancı arama kurtarma ekibimizi ve iş makinelerimizi bölgeye sevk ettik. Farklı güçlerde 1.877 jeneratörü afet bölgelerine ulaştırdık. Bölgede toplam 15 bin trafoyu onararak, yeniden hizmete sunduk. Bu sürecin uzun bir maraton olduğunu biliyoruz. Bu sebeple tüm yaralar sarılıncaya kadar seferberiz ve bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sabancı Holding'de üst düzey atama

 

Sabancı da kolay para kazanma işine soyundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)