BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSabancı enerjinin fatihi oldu----

Sabancı enerjinin fatihi oldu

Sabancı enerjinin fatihi oldu
17 Mart 2013 - 08:07 www.finansgundem.com

EnerjiSA önceki gün yapılan elektrik dağıtım ihalelerinde iki bölgeye toplam 2 milyar 952 milyon dolarlık teklif verdi

Enerjisa’nın bu iki teklifine de onay gelirse enerji sektörünün Sabancı Holding portföyündeki ağırlığı iyice artacak. Başkent bölgesinin elektrik dağıtımını yapan Enerjisa Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Antep ve Kilis’i kapsayan Toroslar bölgesi için 1 milyar 725 milyon lira, Ayedaş için de 1 milyar 227 milyon liralık teklif vermişti.
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman dün Hürriyet’e yaptığı açıklamada iki dağıtım bölgesi daha alarak, önceden söyledikleri hedefleri gerçekleştirmiş olduklarını ifade etti. Başkent Elektrik’te edindikleri dört yıllık tecrübenin yeni bölgelerde büyük avantaj sağlayacağını dile getiren Hakman, şöyle konuştu: “EPDK’nın uygulamaya başlayacağı performans kriterleri olması gereken şeyler. Buradaki hedeflerden daha iyi performans gösterenler bundan finansal olarak da faydalanabilecek. Hedeflerin gerisinde kalanlar da bundan zarar görecek. Bölgeler arasında ciddi rekabete neden olacak.”
Elektrik dağıtım işletmeciliğinin özel sektöre geçmesinin birçok etkisi olduğunu vurgulayan Hakman, “En temel iki etkisi, daha kaliteli hizmet sunan bölgeleri ödüllendirecek bir sistem sayesinde, tüketicilere daha kaliteli hizmet sağlanacak; kamunun elinde olduğundan daha verimli bir işletme söz konusu olacak. Başkent’in son dört yıllık dönemine bakarsanız, devlet döneminde yapılan yatırımların 2–3 mislini yapıyoruz ve finanse edebiliyoruz” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)