BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSabancı bankacılık karlarını değerlendirdi----

Sabancı bankacılık karlarını değerlendirdi

Sabancı bankacılık karlarını değerlendirdi
26 Kasım 2013 - 14:51 www.finansgundem.com

Akbank YKB Suzan Sabancı Dinçer, bankacılık sektöründe 2017'te mevduatta büyüme beklediklerini söyledi değerlendirmelerde bulundu

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Bloomberg HT'in sorunlarını yanıtladı.

Sabancı Dinçer, 2014 yılında kredi büyümesinin yüzde 19'a düşeceğini ve bankacılık sektöründe 2017'te mevduatta büyüme beklediklerini söyledi.

Kobi kredilerinin payının yüzde 38 olduğunu ve bu oranın artacağını söyleyen Sabancı Dinçer, "2014 yılında yüzde 4 büyüme bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de bankacılık sektörünün karlılığının sürmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Sabancı Dinçer, "Hanehalkının kalitesiz borçlanması doğru değil, istikrarsızlık yaratır. Bankacılık sektörünün sağlam olması Türkiye ekonomisini destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

"Bankaların karlı olması ve sermaye artırabilmesi gerek" diyen Sabancı Dinçer, "Bankacılık ile ilgili alınacak kararlarda çok dikkatli olunmalı. Bankaların özkaynak getirisi yüzde 15'e düştü. Bunuın altı riskli" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)