BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'yı sarsan ölüm----

Rusya'yı sarsan ölüm

Rusya'yı sarsan ölüm
19 Nisan 2022 - 16:41 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen eski Kremlin yetkilisi multimilyoner Vladislav Avayev, hamile eşi ve kızı ile Moskova'daki evinde ölü bulundu.

Daha önce Kremlin’de görev yapan ve Rusya’nın önde gelen bankalarından Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı Vladislav Avayev, eşi ve 13 yaşındaki kız çocuğuyla beraber dairesinde ölü bulundu. Polis, Rus milyonerin önce eşini ve 13 yaşındaki kızını öldürüp intihar etmiş olabileceği üzerinde dururken, bazı komşuları olayın cinayet olabileceğini belirtti. Rus milyonerin ölümü ile ilgili aldatma iddiaları da gündeme geldi.

Cesetlerde kurşun izleri var

Moskova polisi, 51 yaşındaki multimilyoner Avayev’in cesedinin yanında 47 yaşındaki hamile eşinin ve 13 yaşınaki kızı Maria’nın bulunduğuna da aktardı. Ailenin cesedi, büyük kızları Anastasia’nın eve gelmesi sonucu bulundu. Cesetlerin hepsinde kurşun izi tespit edilirken, tabancanın Avayev’e ait olduğu ve o sırada elinde bulunduğu açıklandı. Anastasia, memurlara, cesedi bulduğunda silahın babasının elinde olduğunu söyledi.

Bunun üzerine polis, Rus milyonerin, önce eşini ve çocuğunu vurup daha sonra kendini öldürdüğü şüphesi üzerine yoğunlaştı. Avayev’in iş ve özel hayatıyla ilgili herhangi bir bağlantıyı araştırdıkları bildirildi. 

İnşaat şirketi sayesinde milyonlar kazanmıştı

Avayev daha önce, Putin’in yabancı şirketlerin bankada bir hesap açmasını talep ettiği Batı yaptırımlarına karşılık vermek için Rus liderin rubleye karşılık gaz planının önemli bir parçası olan Gazprombank’ta üst düzey bir yönetici olarak çalışıyordu. Daha önce Putin’in Kremlin yönetiminde de üst düzey yetkili olarak çalışan Avayev’in inşaat şirketi sayesinde milyonlar kazandığı da belirtildi.

Kendisini aldatan karısından intkam mı aldı?

Rus medyasındaki haberlere göre bir teori, Avayev’in cinayeti işlemesinin nedeni kıskançlık olabeceği ihtimalini göz önünde bulunduruyor. Buna göre Avayev’in eşi Yelena onu şoförüyle aldattı ve ondan hamileydi. Bunu öğrenen Rus milyoner ise durumu kabullenemedi ve eşini öldürdü.

'Bir kadın çığlık atıyordu'

Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, Avayev’in evine komşu olarak yaşayan Kristina isimli bir kişi de “Üç el silah sesi ve bağırış duydum. Bir kadın çığlık atıyordu. Ardından iki el daha ateş edildi. Daha fazla ses duymadım“ diye konuştu. Başka bir komşusu ise, "Belki de bu yaptırımlardan dolayıydı. Herkes depresyonda, bazıları aşırı önlemler almaya bile başladı” ifadelerini kullandı ve  yaptırımların işini vurmuş olabileceğini söyledi.

Bir başkası ise "Muhtemelen onu borca ​​soktular ve kendini vurmaya karar verdi. Bunu yapmak için hiçbir nedeni yoktu. Zengindi, zekiydi. Böyle bir adamın öldürmesi mümkün değil. Belki Avayev ve ailesi birileri tarafından öldürülmüştür” dedi.(Sözcü)

Oligarkların İngiltere’de 800 milyon sterlinlik gayrimenkulü var

Bir oligarkın lüks yatı daha Türkiye'de

Rus oligarkın 325 milyon dolarlık yatı Fiji'de alıkonuldu

İngiltere, 2 Rus oligarkın malvarlığını dondurdu

Rus oligarkın sırrı ortaya çıktı: Servetini böyle saklamış!

Oligarkların şirketleri borçlarını ödeyemiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)