BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOligarkların İngiltere’de 800 milyon sterlinlik gayrimenkulü var----

Oligarkların İngiltere’de 800 milyon sterlinlik gayrimenkulü var

Oligarkların İngiltere’de 800 milyon sterlinlik gayrimenkulü var
17 Nisan 2022 - 09:25 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık'ın (BK) kamu yayımcısı BBC, Ukrayna - Rusya savaşı nedeniyle yaptırım uygulanan ünlü Rus oligarkların ülkedeki gayrimenkullerini inceledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın ardından birçok Batılı devlet ve kuruluş, Rus oligarklara yaptırım uygulama kararı almıştı.

BBC'nin analizine göre yaptırım uygulanan eRus oligarkların BK'de yaklaşık 800 milyon sterlin değerinde gayrimenkulü var.

Roman Abramoviç

BK ve Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım uygulanan Roman Abramoviç'in, BBC'ye göre BK'de 50'den fazla lüks rezidansı var. Rus oligark, ülkedeki Fordstam Limited şirketi üzerinden onlarca lüks daire ve bir otel de satın almıştı.

55 yaşındaki Abramoviç'in aralarında 15 odalı bir malikanenin de yer aldığı gayrimenkullerinin toplam değeri 230 milyon sterlin.

Abramoviç sahibi olduğu Chelsea'yi de satılığa çıkarmıştı. Fakat BK hükümeti kulübün satışından elde edilmesi öngörülen 3 milyar dolarlık gelirin Rus oligarka verilmeyeceğini açıklamıştı.

3 Mart'ta zehirlendiğine dair iddialar çıkan Abramoviç, 29 Mart'ta İstanbul'da düzenlenen Rusya - Ukrayna müzakerelerinde arabulucu olarak görev yapmıştı.

Abramoviç, BBC'nin yorum talebini reddetti.

Alişer Usmanov

Özbekistan doğumlu iş insanı Alişer Usmanov'a "Kremlin'le yakın bağlantıları" nedeniyle BK, AB ve ABD tarafından yaptırım uygulanıyor.

68 yaşındaki oligarkın, aralarında 16. ve 19. yüzyıldan kalma köşklerin de yer aldığı gayrimenkullerinin toplam değeri en az 150 milyon sterlin.

Usmanov, Arsenal futbol takımının da eski hissedarlarındandı. Şu andaysa Everton takımının hisselerinin çoğunu elinde tutan ve Usmanov'un USM Holdings şirketinin başkanlığını yapan Ferhad Moşiri'yle yakın bağları var.

Oleg Deripaska

BK, ABD ve AB tarafından yaptırım uygulanan Oleg Deripaska'nın Buckingham Sarayı'na 5 dakika yürüme mesafesinde olan 17. yüzyıldan kalma sıra evleri var.

"Putin'in favori fabrikatörlerinden" olduğu iddia edilen 54 yaşındaki oligark, BK'de en az 70 milyon sterlin değerinde gayrimenkule sahip.

2 milyar sterlinlik serveti olan Deripaska'nın temsilcilerinden biri, BBC'ye açıklamasında yaptırım kararının hatalı olduğunu savunarak "Deripaska hiç politikayla içli dışlı olmadı. Onun Rus devleti ve/veya Vladimir Putin'le yakın olduğunu iddia etmek yanlış" dedi.

Mihail Fridman

BK ve AB'nin yaptırım uyguladığı Mihail Fridman'ın serveti yaklaşık 12 milyar dolar.

57 yaşındaki Rus oligark, başkent Londra'nın kuzeyinde yer alan Viktorya döneminden kalma Athlone House'u 2016'da 65 milyon sterline satın almıştı.

Fridman, BBC'ye açıklamasında Putin'le yakın ilişkileri olduğu iddialarının "kesinlikle yanlış" olduğunu savunarak yaptırımların "şoke edici" olduğunu söyledi.

Petr Aven

AB'nin "Putin'e en yakın oligarklardan" olduğunu öne sürdüğü Petr Aven'in 1850'lerden kalma 8 milyon sterlin değerinde lüks bir malikanesi var.

AB'nin yanı sıra BK'nin de yaptırım uyguladığı 67 yaşındaki oligark, BBC'ye açıklamasında ailesinin Londra'da iki odalı bir ev ve stüdyo dairesi olduğunu söylerken, Putin'le yakın ilişkileri olmadığını savundu.

3,4 milyar sterlinlik serveti olan Aven'in BK'de 15 milyon sterlinlik gayrimenkulü var.

İgor Şuvalov

2008-2018 arasında eski Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan İgor Şuvalov'a ABD, BK ve AB tarafından yaptırım uygulanıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)