BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOligarkların şirketleri borçlarını ödeyemiyor----

Oligarkların şirketleri borçlarını ödeyemiyor

Oligarkların şirketleri borçlarını ödeyemiyor
06 Nisan 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası uygulanan yaptırımlar hem Rusya devletini hem de ülkenin önde gelen iş adamlarını köşeye sıkıştırdı.

Ukrayna'yı işgali nedeniyle Batı’nın artırdığı yaptırımlar Rus şirketlerini borçlarını ödeyemeyecek noktaya taşıdı. Roman Abramoviç bile yakın arkadaşlarından birer milyon dolar borç para isteyecek noktaya geldi. Batılı bankaların Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rus şirketlerinin hissedarlarına yönelik döviz cinsi ödemelerine getirilen kısıtlamalar şirketlerin temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya getirdi.

Petro kimya sektörü, metalurji, bankacılık ve ulaşım altyapısında faaliyet gösteren şirketlerin önemli bir kısmı risk altında.

ABD ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere ait kredi kuruluşlarının Rus şirketlerinin Eurobond ve kredi ödemelerini kabul etmeyi reddetmesi nedeniyle şirketler dış borçlarını ödeyemeyecek hale gelirken, Vedomosti gazetesine konuşan kaynaklar, ABD New York’taki Citibank’ın Rus milyarder Aleksey Mordashov’un AB yaptırım listesine dahil edilmesi nedeniyle sahip olduğu dev çelik üreticisi Severstal’ın Eurobond ödemesini engellediğini belirtti.

Rus Gübre üreticisi Uralkali’nin French Credit Agricole Corporate & Investment Bank’a daha önce aldığı krediyi ödemekte güçlük çekiyor. Yaptırım listesine dahil edilen iş insanı Dmitry Mazepin’in işletmedeki hissesini satmasına ve genel müdürlük görevinden istifa etmesine rağmen borca dair para transferi kabul edilmiyor.

Vedomosti gazetesi, SUEK ve EuroChem şirketlerinin de kendilerini benzer bir durumda bulduklarını yazarken, Eurobond ödemelerinin yaptırıma tabi hissedar Andrey Melnichenko’nun resmi olarak şirketten ayrılmasına rağmen işleme alınmadığını aktardı.

Ünlü Rus oligark Roman Abramovich’e ait olan Evraz da Societe Generale’nin New York’taki kararı nedeniyle temerrüde düşmüş, daha sonra ise verilen kararla para transferi gerçekleşmişti.

Rus oligarkların Yeni Zelanda'ya girmesi yasaklandı

İspanya'da Rus oligarkın yatına el konuldu

Sürgündeki Rus oligark Moskova'nın yeni hedefini açıkladı!

İngiltere, Rus oligarklarla bağlantılı jetin havalanmasına izin vermedi

Putin'in, oligarkların yatları nerede?

Milyarder oligarkın yemek parası yok!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)