BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'ya ihracat yapanlar dikkat! Yeni dönem başladı----

Rusya'ya ihracat yapanlar dikkat! Yeni dönem başladı

Rusya'ya ihracat yapanlar dikkat! Yeni dönem başladı
01 Nisan 2023 - 15:38 www.finansgundem.com

Rusya’da e-ticaret mallarının ithalatına ilişkin yeni uygulama başladı. Buna göre çevrimiçi mağazalar KDV, tüketim vergisi ve gümrük vergilerini ödemeden ithal ettiği malları özel ekonomik bölgelerde saklayabilecek.

Rusya hükemetinin resmi internet sitesinde yayınlanan belgede, Rusya Federasyonu’na ithal edilen e-ticaret mallarının gümrükten geçirilmeden depolanmasına ilişkin uygulamanın 1 Nisan 2023 itibariyle başlatıldığı bildirildi.

İlgili kararnamenin yürürlüğe girmesiyle birlikte yurtdışından ithal edilen malların teslimatının basitleştirilerek hızlandırılacağı kaydedilirken, denemenin bir yıl süreceği ifade edildi.

Buna göre gümrüklü antrepolarda çevrimiçi mağazaların yurtdışından mal ithal edip gümrük kontrolü altında depolayabileceği, gümrükten geçirme, KDV, tüketim vergisi ve gümrük vergilerini ödemeden ithal ettiği malları özel ekonomik bölgelerde saklayabileceği açıklandı.

Gümrükten geçirilmemiş mallar için azami depolama süresi, lisans ve kota sınırı getirilmezken, müşteriler tarafından satın alınacak ürünlerin satın alma işlemi sonrası gümrükleneceği vurgulandı.

Deneyin ana katılımcıları Maliye Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Federal Gümrük Servisi ve devlete bağlı posta hizmeti Pochta Rossiya olurken, deney kapsamında, Avrasya Ekonomik Birliği kanunlarında ve Rusya Federasyonu’nun gümrük mevzuatına ilişkin mevzuatında değişiklikler hazırlanması planlanıyor. (Gazetemru)

Japonya'dan Rusya'ya ihracat yasağı

Rusya’nın ithalat hacmi savaş öncesi seviyeye yükseldi

Rusya ithalata neden bağımlı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)