BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’nın Washington Büyükelçisinden Pentagon’a yanıt----

Rusya’nın Washington Büyükelçisinden Pentagon’a yanıt

Rusya’nın Washington Büyükelçisinden Pentagon’a yanıt
05 Eylül 2020 - 11:55 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Robert Soofer’in Moskova’yı ‘stratejik olmayan’ silahlanma yarışına girdiği şeklindeki suçlamalarına Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov’dan yanıt geldi

Antonov, dünyadaki nükleer caydırıcılık dengesini Rusya’nın eylemleri değil, ABD’nin düşük güçlü nükleer başlıklarla silahlanma kararı bozduğunu ifade etti.

Pentagon yetkilisinin, Washington'un nükleer silahların kullanımında ‘eşiği’ düşürme rotasını haklı çıkarmak için suçlama yoluna gittiğini söyleyen Antonov, geçen yıl üretimine geçilen düşük güçlü W76-2 nükleer başlıklarını örnek verdi:

“Bu şekilde donatılan stratejik taşıyıcılar aslında ‘savaş alanı silahları’ haline geliyor. Nükleer caydırıcılık üzerinde istikrarı önemli ölçüde bozan şey Rusya'ya atfedilen niyetler değil, bu türdeki uygulama adımlarıdır.”

Soofer’in Rusya'nın ‘gerilimi azaltma için tırmandırma’ doktrini geliştirdiği ve stratejik olmayan nükleer silah cephaneliğini genişlettiği şeklindeki ‘uydurma Amerikan tezini’ bir kez daha yinelediğine dikkat çeken Antonov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya'nın nükleer doktrinini özgürce yorumlamayan Pentagon temsilcisini ve diğer amatörleri, 2 Haziran'da yayınlanan ‘Rusya Federasyonu'nun Nükleer Caydırıcılık Alanındaki Devlet Temelleri’ belgesini dikkatlice incelemeye davet ediyoruz. Söz konusu belgede, nükleer politikamızın doğası gereği tamamen savunma amaçlı olduğu doğrulanmıştır. Ayrıca nükleer silah kullanımına olası bir geçişin koşulları da açıkça belirtilmiştir.”

Rus Büyükelçi, Pentagon temsilcilerine stratejik istikrar konularında ‘yüz yüze diyalog’ kurmaları çağrısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)