BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın vergi gelirlerinde düşüş----

Rusya'nın vergi gelirlerinde düşüş

Rusya'nın vergi gelirlerinde düşüş
07 Aralık 2022 - 15:43 www.finansgundem.com

Danışmanlık ağı FinExpertiza araştırma sonuçlarına göre, Rusya’daki bölgelerin vergi gelirlerinde yüzde 7 düşüş yaşandığı anlaşıldı.

Uluslararası denetim ve danışmanlık ağı FinExpertiza yayımladığı rapora göre, Rus bölgelerinin vergi gelirlerinin ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 94,5 milyar ruble daha az olduğu anlaşıldı. Raporda Ekim 2021 döneminde tüm bölgelerde toplanan vergilerden elde edilen gelirin 1,43 trilyon ruble olduğu, bu yılın ekim ayında ise rakamların 1,33 trilyon ruble olarak kaydedildiği açıklandı.

Uzmanlar, vergi gelirlerinde pandemiden bu yana (Ocak 2021) 20 aylık süreçte ilk kez azalma meydana geldiğine dikkat çekerken, istatistiklere göre, bölge bütçelerinin elde ettiği vergi gelirlerinde en büyük düşüş yüzde 40,2 ile şirketlerin gelir vergisi olduğu, gelir vergilerinin 228,5 milyar ruble düşüşle 340,2 milyar rubleye indiği belirlendi.

FinExpertiza analistleri, bunun temel nedeninin düşen dış ve iç talep nedeniyle yaşanan zararlar olduğunu belirtirken, vergi gelirlerindeki en büyük düşüşün negatif yüzde 66,7 ile Murmansk, Oblastı (eksi 13,3 milyar ruble), negatif yüzde 61,2 ile Krasnoyarsk (eksi 44,4 milyar ruble) ve negatif yüzde 56,7 ile Hakasya’da (eksi 2,5 milyar ruble) meydana geldiğinin altını çizdi.

Öte yandan ülkenin 39 bölgesinde vergi gelirleri artarken, bunların 15’inde gelir artışı enflasyonun üzerinde gerçekleşti.

İlk üç sırada vergilerden elde edilen gelirin yüzde 528 artarak 2,1 milyar rubleye çıktığı İnguşetya liderliğe otururken, Sakhalin, vergi gelirinde yüzde 40,3 (2,8 milyar ruble) artışla ikinci, Penza Bölgesi ise yüzde 39,4 (2 milyar ruble) artışla üçüncü sırada yer aldı.

Rusya Ekonomi Yüksek Okulu Konjonktürel Araştırmalar Merkezi müdürü Georgy Ostapkovich, bölgelerin sosyal yardımları organize etmek için daha az kaynağa sahip olduğunu hatırlatırken, bunun da altyapı yatırımlarının azalmasına ve nüfusa yapılan ödemelerin düşmesine yol açabileceğini söyledi. 

Rusya'da, enerji şirketlerinin vergi yükü arttı

 

Rusya'da ekonomiye sert fren

 

Rusya ekonomisi % 4,1 daraldı

 

Rusya ekonomisi yaptırımlara nasıl dayandı

 

Rusya vergi bilgilerini Türkiye ile paylaşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)